Joni weer opgenomen

0
339
De zich sinds haar val in een zwembad in een rolstoel voortbewegende Joni Eareckson Tada (69), internationaal vooral bekend geworden als pleitbezorger voor gehandicapten, is opnieuw opgenomen wegens borstkanker. In november werd die ziekte voor de tweede keer bij haar geconstateerd.

Zij heeft een reeks bestralingsbehandelingen afgerond, maar ervaart ernstige gezondheidsuitdagingen, meldt haar organisatie Joni en Friends, die al veertig jaar prediking van het evangelie combineert met het wereldwijd beschikbaar stellen van praktische hulpmiddelen voor mensen met een handicap.

“Een krachtig gebed van een rechtvaardige vermag veel”, staat bij de melding op de facebook-pagina van de organisatie. Die tekst komt uit Jacobus 5:16. “Zoals velen van jullie weten, heeft Joni Eareckson Tada onlangs een reeks stralingsbehandelingen voltooid voor een herhaling van kanker. In de weken erna is Joni uitgedaagd met aanzienlijke pijnklachten, waaronder het meest recent, moeite met ademhalen,” staat er verder. Het is moeilijk voor haar te slapen, wat nodig is voor haar herstel. Joni en jaar man Ken zijn dankbaar voor de gebeden die voor haar worden opgezonden, meldt de organisatie.