Jop Douma nieuwe directeur partijbureau ChristenUnie

0
553

Jop Douma is de nieuwe directeur van het partijbureau van de ChristenUnie. Douma volgt formeel Menno van Hulst op, die de afgelopen tijd in zijn functie werd waargenomen door Mark de Boer. Douma werkte tussen mei 2012 en augustus 2017 ook al voor de ChristenUnie, toen als hoofd communicatie.

Partijvoorzitter Piet Adema is blij met de terugkeer van Douma op het partijbureau: “Jop is een ideeënrijke en energieke voorman die de groei die de partij nu doormaakt ook op het partijbureau kan aanjagen. Hij kent de ChristenUnie van binnenuit, maar neemt daarnaast een hele hoop communicatie- en organisatie-expertise mee van buiten de partij. We willen en kunnen met Jop verder bouwen aan een organisatie die de breedte van de partij – met een recordaantal vertegenwoordigers en bestuurders – faciliteert en ondersteunt bij het versterken van ons christelijke-sociaal geluid.”

Douma: “Ik wil bouwen aan een beweging van christenen die met God, middenin de samenleving staan. Dat deed ik onder meer bij de EO, bij het Leger des Heils en de laatste jaren bij Stichting Present. Ik ben blij dat ik dat nu opnieuw bij de ChristenUnie mag doen, omdat we ons geloof juist in de politiek handen en voeten kunnen geven. Het partijbureau kan het kloppende hart zijn van een authentieke en relevante partij van politici met kristalheldere idealen. Daar ben ik graag dienstbaar aan.”

Jop Douma volgt vanaf september Menno van Hulst op, die sinds 2008 directeur van het partijbureau was. Vanwege ziekte werd Van Hulst sinds maart 2019 in zijn functie waargenomen. Van Hulst blijft ook de komende tijd verbonden aan het partijbureau.

Bron: ChristenUnie