Tamara Verboom ‘back to the future’

0
331
Tamara Verboom, uitgezonden door de Ontmoetingskerk in Capelle Schollevaar is verbonden aan de christelijke organisatie Operatie Mobilisatie (OM) heeft sinds medio 2018 gekozen voor een nieuwe uitdaging en dat is DOCK3B geworden.

Door Henk van der Wijngaard

De drie B’s staan voor drie gemeenten, namelijk Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. Deze drie dorpen liggen onder de rook van Rotterdam en de havens. Aan de havens heeft DOCK3B haar naam ontleent. DOCK3B wil voor jongeren een haven zijn.  Een plek waar jongeren veilig zijn en kunnen schuilen tegen de stormen van het leven. Een plek waar jongeren op adem kunnen komen. Een plek waar jongeren hun verhaal kunnen ‘lossen’. Een plek waar jongeren inspiratie en geloof kunnen vinden en kunnen ‘laden’.

Afgelopen maand was hun jaarlijkse trainings-weekend met als thema ‘tijd’. Een bijzonder concept en een concept waar men als kernteam over na wilde denken. In Westmalle (België) dacht men met elkaar over dit thema na. Op vrijdag keek men naar het verleden, op zaterdag naar het heden en op zondag naar de toekomst naar aanleiding van het verhaal van Jozef.

Tijdens deze workshops bespraken de deelnemers eerst een stuk theorie en kregen daarna de opdracht om een Bijbelverhaal uit te werken. Tamara: “Dit was nog best lastig soms! Het was zo gaaf om te zien dat iedereen hiermee aan de slag ging! Ik houd van het lesgeven en zeker over deze onderwerpen; al is het altijd nog maar afwachten wat mensen er daadwerkelijk mee gaan doen. Daarom was ik blij verrast dat alle teams, tijdens het programma op het veld in april, allemaal het Bijbelverhaal hebben verteld, juist ook degenen die dit eerder nog nooit hadden gedaan! Zo tof om te zien dat mensen uit hun comfort-zone stappen.”