Lepra

0
426
De kerk is het lichaam van Christus. Volgens de Bijbel wordt dat lichaam bijeen gehouden door pezen en banden van liefde. Maar in Nederland lijkt er een ziekte in dat lichaam te zitten. We gedragen ons helemaal niet als een éénheid. We hebben kerkscheuring op kerkscheuring en in de christelijke politiek zijn we net zo verdeeld. We verliezen vingers, tenen, handen, voeten, complete benen. En dat allemaal omdat we onze eigen gedachten belangrijker vinden dan de éénheid.

Door Rineke Peterson

Handig voor de duivel. Het is makkelijker strijden tegen een lepra patiënt, dan tegen een gezond, sterk lichaam met alle ledematen erop en eraan. Maar wij als lichaam stoten lichaamsdelen af die niet functioneren als ons eigen lichaamsdeel. Ik geloof zeker dat de duivel dit bewerkt. Dit is een verdeel en heers strategie. Zorg dat de grote groep uitéénvalt en met elkaar slaags raakt, dan hoef je zelf niks meer te doen. De leden zijn onderling zo bezig met hun eigen standpunt te verdedigen, dat ze niet meer effectief zijn in het bestrijden van het kwaad. Het lichaam wordt zwak en is een makkelijke prooi. Maar wij hoeven hier niet aan toe te geven.

Voor het behoud van onze éénheid is het beter om niet altijd je gelijk te willen hebben, ook al heb je dat misschien wel. Bespreek iets, maar laat er geen ruzie om ontstaan. Je kunt beter meegaan in een visie die niet helemaal 100% Bijbels is dan net zo lang te vechten tot je iedereen ervan overtuigd hebt dat jij de juiste visie hebt. Dat gaat je namelijk nooit lukken. Je kunt beter vertrekken in een gammele bus, dan dat je eerst die bus wilt opknappen naar jouw eisen, en dan pas gaan. Want dan vertrek je nooit.

In Nederland raken wij onze rechten kwijt, omdat we niet samenwerken. De zondagsrust ligt op de schop. En nu is niet iedere christen voor zondagsheiliging, maar het is goed om als land een dag te hebben van rust. Een dag waarop je gezamenlijk naar de kerk kunt gaan, familie kunt bezoeken, kunt rusten. Laten we ons best doen om die dag te behouden, of je er nu principieel in bent of niet. Laten we dit terrein niet weggeven. Nu nemen andere religies en het heidendom de regering over. We verliezen onze zeggenschap, terwijl er genoeg gelovigen in Nederland zijn om dat zeggenschap te behouden. Als we één vinger geven, nemen ze de hele hand. Laten we gaan samenwerken! Laten we gaan zoeken naar waar we elkaar in kunnen vinden en daar samen voor strijden! Laten we samen weer één worden.