Jan van den Bosch 70 jaar

0
577

Binnenkort verschijnt bij Royal Jongbloed (Ark Media) een bijzonder boek, ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Jan van den Bosch. Behalve een biografie van zijn veelbewogen leven, hebben een 40-tal vrienden een bijdrage geleverd. Het boek zal D.V. 12 september a.s. worden gepresenteerd in Alphen aan den Rijn.

Een biografie en liber amicorum ineen.

Op 29 augustus a.s. viert Jan van den Bosch zijn 70ste verjaardag. Een mooie aanleiding om voor hem een boek samen te stellen, waarin niet alleen een persoonlijk, biografisch portret van deze bekende televisieman, ondernemer en missionair wordt geschetst, maar waar ook een inkijkje wordt gegeven in zijn veelbewogen leven.

Naast het biografische verhaal bevat het boek talrijke foto’s uit het leven van Jan van den Bosch en delen circa 40 vrienden van Jan uit binnen- en buitenland een persoonlijke herinnering. Onder hen bevinden zich o.a. Jan Peter Balkenende, Henk Binnendijk, Willibrord Frequin, Bobby Schuller, Arie Boomsma, Joni Eareckson, Franca Treur, Elbert Smelt en Kees van der Staaij.

Jan Hol (vriend en voorzitter College van Bestuur Christelijke Hogeschool Ede) is initiatiefnemer van het boek. In zijn voorwoord schrijft hij: “Jan is voor mij één van de schaarse landgenoten die modern, fris en onconventioneel het Evangelie van Jezus Christus deelt met hedendaags Holland. Hij kan effectief de navolging van Jezus overbrengen aan de CEO’s van onze beursfondsen, maar evenzeer aan de arme kinderen drie hoog achter in Kralingen. Hij leerde, komend uit zeer orthodoxe kringen, gaandeweg een bevrijdend levensmotto: ‘Wie alleen de traditie heeft, heeft God niet. Wie God heeft, kan ook met de traditie omgaan.’ Of zoals één van zijn vrienden in dit boek schrijft: met Jan erbij is God just one handshake away.”

Boekpresentatie
Op 12 september a.s. vanaf 15.00 uur wordt het boek officieel aangeboden aan Jan van den Bosch, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Oudshoornsekerk te Alphen aan den Rijn (Oudshoornseweg 90).

Verkrijgbaar bij www.pelgrimonline.nl en bij de christelijke boekhandel.

JAN – globetrotter met een missie | Jeannette Coppoolse (red.) | paperback, 240 blz. | ISBN 9789033802393 | € 24,90 | Ark Media.

Bron: Royal Jongbloed