Zending via internet neemt vlucht: GlobalRize bouwt Zendingshuis

0
122

Zending via het internet heeft een vlucht genomen en dat heeft tot gevolg dat stichting GlobalRize uit Oldebroek na zeven jaar uit haar jas is gegroeid. Op ’t Harde gaat daarom binnenkort het GlobalRize Zendingshuis verrijzen.

Directeur Frans de Lange vertelt alvast over de voortgang: Op vrijdag 2 september vierden we dat het dak erop zit. Nu nog de afbouw en de inrichting en dan hopen we zomer 2023
te verhuizen. Het moet echt een ontmoetingsplek worden voor al onze medewerkers wereldwijd.”

GlobalRize is snel gegroeid en werkt inmiddels in meer dan dertig talen. “Alleen in Nederland hebben we op dit moment al meer dan 400 vrijwilligers naast een aantal betaalde medewerkers. We hebben de 22 werkplekken in ‘t Harde hard nodig.”

De stichting staat wel voor een grote financiële uitdaging. De Lange: “De kosten van de afbouw vallen helaas duizenden euro’s hoger uit vanwege de algemene stijging van bouwkosten. Daarom voeren we dit najaar een grote actie om de financiering verder rond te krijgen.”

Naast de stand van zaken over de bouw van het GlobalRize Zendingshuis wordt op 1 oktober de nieuwe website compleet met het nieuwe logo gepresenteerd. Na een lunch om 12.30 uur is er een middagprogramma met workshops en veel gelegenheid tot ontmoeting.

Locatie ontmoetingsdag: gebouw Luctor et Emergo in Oldebroek, van 10.30 tot 16.30 uur. Meer informatie op de website van GlobalRize.

Foto: Beeld van de ontmoetingsdag in 2021.