Corona-proof kerk met de Prayer Course

0
1297

Gezien het recente overheidsadvies om bijeenkomsten met meer dan honderd mensen af te lasten, bieden Alpha Nederland en 24-7 Prayer NL een plug-and-play alternatief voor de kerkdienst: de Prayer Course. Met dit materiaal organiseert de kerk gemakkelijk kleine groepen rond het inspirerende thema gebed.

De Prayer Course is een reis door het Onze Vader in zes korte filmpjes met bijbehorende gespreksvragen voor elke bijeenkomst.

De cursus is ontstaan uit een samenwerking tussen Alpha Nederland en 24-7 Prayer NL. Het is ontworpen om in gesprek te gaan over gebed, ermee te oefenen en om je eigen tijd in gebed te verdiepen. De zes thema’s die aan bod komen, zijn aanbidding, vragen, voorbede, volharding in gebed, luisteren en geestelijke strijd.

Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland: “Zoveel kerken worden nu overvallen door het advies om grote evenementen af te lasten. Ze worstelen met de vraag hoe nu verder te gaan met de zondagse samenkomsten. Vanuit onze missie om de kerk te dienen willen we deze kerken graag helpen. Daarom bieden we de Prayer Course kant en klaar aan, zodat kerken ook dit weekend samen kunnen komen en verbinden rondom Gods woord.”

Er zijn nu al honderden groepen in Nederland die de Prayer Course hebben gedaan. Het is bijzonder om te zien hoe dit materiaal een impuls geeft aan de cultuur van gebed in gemeenten en parochies. Alpha Nederland hoopt dat in deze uitdagende tijd de Prayer Course een zegenrijke uitkomst biedt voor gemeenschappen.

Bekijk op coronaproofkerk.nl overzichtelijk en snel het stappenplan hoe je zondag in jouw gemeenschap de Prayer Course gebruikt om Corona-proof kerk te zijn!

Bron: Alpha Nederland