GZB-dag gaat niet door

0
506

Vandaag is besloten dat de GZB-dag 2020 niet doorgaat. Reden hiervoor is de zorg dat het besmettingsrisico op het Corona-virus voor de bijna verwachte 2000 bezoekers van de GZB-dag hoog is. Eerder deze week liet de GZB al weten dat ze de ontwikkelingen nauwgezet volgt en de nodige maatregelen treft. Bezoekers werd geadviseerd de berichtgeving te blijven volgen via de website en sociale media.

“De impact voor de GZB, sprekers, zendingswerkers en vrijwilligers is groot. Het was zoeken naar een evenwicht tussen vertrouwen en verantwoordelijkheid,” laat ds. Jan Ouwehand weten. “Uiteindelijk hebben we als organisatie gemeend onze verantwoordelijkheid te moeten nemen voor de bezoekers van de dag. We weten dat er veel ontmoetingen plaatsvinden vanuit alle delen van het land. Ook hebben we meegewogen dat ons land gediend is bij het indammen van risico’s en kans op overbelasting van de gezondheidszorg. We willen de last van het besluit om al of niet de GZB-dag te bezoeken niet bij de bezoekers leggen en hebben daarom als organisatie besloten de dag af te zeggen. We hopen dat er een nieuwe mogelijkheid wordt gevonden om de GZB-dag te houden en vertrouwen erop dat we elkaar toch kunnen ontmoeten.”

Intussen gaat de wereld steeds meer op slot. Eén buitenlandse spreker weet al dat hij bij terugkomst in eigen land in quarantaine zal moeten. Inmiddels heeft de GZB ook andere maatregelen genomen, waaronder het afzeggen van alle reizen van medewerkers, zendingswerkers en partners de komende 30 dagen.

Bron: GZB