Vernieuwde Micha Cursus helpt christenen concreet met gerechtigheid aan de slag te gaan

0
1498

Vandaag, donderdag 26 september 2019, wordt de geheel vernieuwde en geactualiseerde Micha Cursus gelanceerd. De Micha Cursus biedt al sinds 2006 verdieping en praktische handvatten aan kerken en groepen die werk willen maken van gerechtigheid. Annemarthe Westerbeek, coördinator van Micha Nederland: ‘De vernieuwde Micha Cursus ziet er fris en aantrekkelijk uit en is zowel voor ‘beginnende’ als ‘gevorderde’ rechtbrengers.’

‘We zien dat er binnen kerken steeds meer aandacht komt voor sociale en ecologische gerechtigheid. Daar zijn we als Micha Nederland natuurlijk ontzettend blij mee’, vertelt Annemarthe Westerbeek. ‘Tegelijkertijd kan het nieuws over leeggeviste oceanen, de plastic soep, opgejaagde vluchtelingen en toenemende eenzaamheid je ook aanvliegen. Wat kun je doen en waar moet je beginnen?

De Micha Cursus helpt christenen om na te denken over je rol in de wereld, over jouw rol in Gods Koninkrijk.

De kracht van de Micha Cursus zit in de combinatie van Bijbelse verdieping en doordenking vertaalt naar concrete alledaagse actie.’

Micha Cursus
Het werkboekje van de Micha Cursus is dit jaar voor het eerst niet alleen online te bestellen, maar ook te vinden in de boekhandel. Voor de cursusleider is er een (gratis) online handleiding beschikbaar op de online cursusomgeving van de website. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en een praktische doe-dag. In de online cursusomgeving zijn daarnaast nog extra verdiepende modules te volgen, onder meer over de thema’s kledingindustrie en klimaatverandering.

Over Micha Nederland
Micha Nederland verbindt al meer dan tien jaar verschillende christelijke Nederlandse organisaties en kerken. Uitgangspunt voor de activiteiten is Micha 6 vers 8:  “Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.” Andere activiteiten van Micha Nederland zijn: de Micha Zondag, Micha Young en Micha Kids.