BRUS (on)breekbare liefde

0
369
Het prachtige foto & verhalenboek van Pauline Kuiper is een zeldzame parel binnen de nieuw uit te komen boeken van het najaar 2019. In het boek staat mooie zwart-wit fotografie waarbij persoonlijke verhalen van brussen in beeld gebracht worden. De verhalen gaan over het omgaan met een broer of zus met een ernstige beperking. Pauline Kuiper kent deze omgang van binnenuit en weet op een integere heldere manier de zielsverwantschap en onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen vast te leggen in dit boek. Pauline presenteerde haar boek op 5 september 2019 in samenwerking met Scholten Uitgeverij in Wekerom.

Over het boek
‘Wat zou ik tegen je zeggen als je me zou begrijpen? Ik weet het niet. Ik kan me niet voorstellen hoe het zou zijn, want wat onze band zo sterk maakt is dat we elkaar begrijpen zonder woorden, zonder taal. Ik zie hoe jij je voelt en jij voelt wat ik bedoel.’

Pauline Kuiper had een broertje dat ernstig meervoudig beperkt raakte door een zware epilepsieaanval. Ze dacht hem ‘kwijt’ te zijn, maar er ontstond een diepe band, die haar leven sterk heeft gevormd. Om erachter te komen of andere brussen dezelfde ervaring hebben met hun ernstig meervoudig beperkte broer of zus, heeft Pauline de verhalen van twintig brussen verzameld en hun ‘verbondenheid zonder woorden’ vastgelegd in beeld. Ook heeft elke brus een brief geschreven aan hun meervoudig beperkte broer of zus, alsof hij of zij het zou kunnen begrijpen. De indringende verhalen en brieven geven je een inkijk in de levens van mensen met een ernstig meervoudige beperking en hun familie.

Over de auteur
‘Fotografie is een krachtig middel dat me verwondert, inspireert en ontroert. In mijn fotografie zoek ik altijd naar authenticiteit en schoonheid, zelfs te midden van gebrokenheid. Omdat ik geloof dat het de wereld een stukje mooier kan maken.’ Pauline Kuiper behaalde haar bachelor Social Works in 2006 waarna ze een aantal jaren werkzaam is geweest in de (jeugd)zorg onder andere als weerbaarheidstrainer. Daarnaast is zij opgeleid als lifestyle- en therapeutisch fotograaf. Nu is zij actief in haar eigen bedrijf als fotograaf, spreker en coach. Het is haar doel om aandacht te vragen voor mensen met een ernstig meervoudige beperking en hun broers en zussen.

Op de website van Pauline vind je ook een filmpje terug van Pauline die vertelt over haar project. Pauline is te boeken voor boekpresentaties en lezingen en – uiteraard – als fotograaf voor brussen en hun familie.

Bron: Pauline Kuiper / Boek is verkrijgbaar bij de christelijke boekhandel of bij Pelgrimonline.