Jezus Overwinnaar toegevoegd aan bundel Opwekkingsliederen

0
338
Het lied Jezus Overwinnaar verschijnt vandaag als Opwekkingslied 832. Hiermee wordt het lied breed beschikbaar binnen de Nederlandse kerken. De versie die Opwekking 18 september 2019 uitbracht is een unieke liveopname, gemaakt tijdens de Pinksterconferentie waarbij duizenden mensen proclameerden dat Jezus overwinnaar is.
 
Het is de eerste keer dat een lied als los nummer wordt uitgebracht, los van de jaarlijkse release van twaalf nieuwe Opwekkingsliederen. Het nummer Jezus Overwinnaar wordt inmiddels breed omarmd in de kerken en gewaardeerd vanwege de geestelijke kracht die ervan uitgaat. “Er is een prachtige versie van Mozaiek0318 beschikbaar, evenals verschillende mooie akoestische versies. Toch willen we er ook een Opwekkingslied van maken omdat het daarmee in het repertoire van kerken en gemeenten terechtkomt die vanuit de Opwekkingsbundel zingen. Dat is onze visie: de kerk in Nederland voorzien van nieuwe liederen die God verhogen en geloof versterken”, zegt Ruben Flach, directeur van stichting Opwekking.
 
De reden om het lied uit te brengen ligt in de geestelijke kracht die ervan uitgaat:
“De tent stond te schudden op zijn grondvesten. Het was een zinderende proclamatie van de opstandingskracht en heerlijkheid van Jezus, onze Heer. Het was als een voorproefje van hoe het eens zal zijn, met alle overwinnaars voor Gods troon. Er veranderde iets in de atmosfeer tijdens het zingen. Dat horen we ook van mensen terug, dat ze merkten dat er kracht van uitging”, aldus Ruben Flach.
 
Het nieuwe Opwekkingslied is op verschillende manieren beschikbaar: als video via de playlist van cd43 op YouTube, (  en via onze webshop in mp3, aanvulling in de app en als digitale bladmuziek. Het verschijnt vooralsnog niet op cd, en ook is nog niet bekend of het lied op cd 44 wordt opgenomen.