Nieuw boek helpt vluchtelingenechtparen op weg

0
309
Alles verandert als je gevlucht bent. Zelfs je huwelijk en je gezin veranderen door de nieuwe cultuur. Hoe vind je met elkaar een weg in Nederland? Het unieke door Gave ontwikkelde Arabisch-Nederlandse boek ‘Gaat het lukken?’ helpt vluchtelingenechtparen hierbij.

Het boek biedt korte concrete teksten over thema’s die vluchtelingengezinnen in Nederlandse context raken. Onder andere de volgende vragen komen voorbij: ‘Hoe kunnen we elkaar vasthouden?’, ‘Hoe kunnen we een gelukkig gezin vormen?’ en ‘Seksualiteit, een taboe?’. De auteurs belichten de thema’s vanuit de belevingswereld van de Arabische man of vrouw. Waar loop je tegenaan in deze westerse cultuur en hoe kun je in je huwelijk en als gezin een nieuwe cultuur opbouwen? Praktische vragen helpen om het gesprek hierover op gang te brengen. Het boek is geschikt voor Arabische echtparen, maar kan ook goed (door de parallelle Nederlandse vertaling) samen met een Nederlands echtpaar gebruikt worden.

‘Gaat het lukken?’ is geschreven door Gave-medewerkers Trix van Leeuwen en Lianne van der Zee samen met het Syrische echtpaar Walid en Afaf Al Asa’ad. Het boek is vooral geschikt voor vluchtelingengezinnen die al wat langer in Nederland wonen, omdat ze de stress van asielaanvraag achter zich hebben en hun nieuwe plek in Nederland zoeken. Het boek is geschreven vanuit bijbelse principes, maar is ook goed te gebruiken door niet-christenen. Trix van Leeuwen: “De thema’s uit dit boek zijn ontstaan door wat ik van vrouwen hoorde o.a. tijdens het Arabisch Gezinsweekend van Gave. Ik hoorde wat de nieuwe cultuur met hen deed en hoeveel vragen ze hadden over hun positie en het gezinsleven in Nederland. Ik bedacht dat het een goed idee zou zijn om met hen over levensthema’s te gaan praten. De vluchtelingenvrouwen zelf hebben me de thema’s aangereikt.”

Over Stichting Gave
Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om vluchtelingen gastvrij te ontvangen. Gave helpt christenen om vluchtelingen te zien, lief te hebben en een plek te bieden in de christelijke gemeenschap. Gave inspireert, traint en ondersteunt vrijwilligers om contacten op te bouwen met vluchtelingen en hen Gods liefde te laten zien. Kijk voor meer informatie op www.gave.nl.

Het boek is door Gave ontwikkeld en met financiële steun van Ark Mission tot stand gekomen. Firas Aboud zorgde voor de ludieke illustraties.

Praktisch

Titel:

Gaat het lukken? Over-leven als gezin tussen twee culturen

Omvang:

104 pagina’s, 148 * 210 mm

Prijs:

Gratis, wel verzendkosten

Bestel hier jouw exemplaar.