Rapgroep Damascus brengt nieuw album uit

0
375

Niet Van Deze Wereld, zo heet het nieuwe album van de rappers en zangers van Damascus dat op 1 december uitkomt. Het gaat om een fysieke release in gelimiteerde oplage. Een aantal tracks was al eerder online uitgebracht. Nieuw is bijvoorbeeld de chanson Voor Jou met Jafeth Bekx van InSalvation. 

Ook aan de andere tracks werken veel gastmuzikanten mee. Zo is Reyer te horen in de titeltrack en William Wixley in Hier Bij Mij. Aan Voor Nu Genoeg werkten maar liefs drie gastmuzikanten mee: Lars Gerfen, Joke Buis en Rokus Maasland. Het album kreeg zo een heel divers karakter. Je hoort zowel worship als chanson-invloeden, hardstyle als rock. De titeltrack verwijst naar het anders-zijn van christenen en de vraag of zij zich als volgers van Jezus durven onderscheiden.

Frenzy stopt
Niet Van Deze Wereld is de opvolger van Nieuwe Rondes Nieuwe Kansen uit 2018. Fans moesten even geduld hebben.
In de afgelopen maanden verschenen de tracks Overwinnen en Voor Nu Genoeg als digitale release. Na veel vragen van luisteraars heeft Damascus besloten een fysieke uitgave van het Niet Van Deze Wereld-project uit te brengen. Frans ‘Frenzy’ Petersen kondigde bij de release aan te stoppen na tien jaar actief te zijn geweest voor de groep. Hij is voor de vierde keer vader geworden en heeft voorlopig geen tijd voor Damascus.

Bron: Damascus www.damascushiphop.nl