Willemijn de Weerd schrijft Peuterbijbel met speelse opdrachten

0
387

Deze week verschijnt bij Royal Jongbloed een prachtige nieuwe Peuterbijbel, geschreven door Het Hoogste Woord- en Eigenwijsprijs-winnares Willemijn de Weerd, met illustraties van Marieke ten Berge. De Peuterbijbel bevat 40 bijbelverhalen, twintig uit het Oude en twintig uit het Nieuwe Testament. De bijbel is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar.

De illustraties in de Peuterbijbel maakt het voorlezen extra aantrekkelijk: samen met je peuter kun je je verwonderen over de prachtige tuin van Adam en Eva. En kun je meegaan met het volk Israël op reis. Of ontdekken wie het kindje in de stal is. De illustraties nodigen uit om samen te kijken, aan te wijzen en te benoemen. Of het muisje te zoeken, dat in elke illustratie verstopt zit. Daarnaast bevat de Peuterbijbel kleine speelse opdrachten, zoals schommelen in een boot, regengeluiden nadoen of muziek maken voor God.

Bij het schrijven van de Peuterbijbel probeerde ik dicht bij het Woord van God te blijven en ook rekening te houden met de belevingswereld en spanningsboog van kinderen. Ik hoop dat de Peuterbijbel zijn weg vindt naar heel veel peuters en dat ze God beter leren kennen.
– Willemijn de Weerd –

Over de auteurs
Willemijn de Weerd is kinderboekenschrijfster en heeft al (aan) verschillende kinderbijbels (mee)geschreven. Met haar boeken is ze genomineerd voor verschillende prijzen (Thea Beckmanprijs) en won ze Het Hoogste Woord en de EigenWijsPrijs. Ze geeft ook verschillende lezingen en workshops over geloofsopvoeding.

Marieke ten Berge werkt al vele jaren als illustrator en ontwerper. Ze vindt het fantastisch om de waardevolle bijbelverhalen te vertalen in illustraties die aansluiten bij de belevingswereld van peuters.

Verkrijgbaar bij www.pelgrimonline.nl en bij de christelijke boekhandel.

Peuterbijbel | Willemijn de Weerd & Marieke ten Berge | hardback, 256 blz. | ISBN 9789033835773 | € 25,99