‘Zuid-Afrikaanse Friezin’ Aukje Brouwer presenteert boek ‘Durf Te Vragen’

0
285
Wat gebeurt er als je de sprong in het diepe waagt en daar gaat, waar je je geroepen voelt? Voor Toby en Aukje Brouwer uit het Friese dorp De Westereen (Zwaagwesteinde) was die vraag het begin van een bijzondere reis die ze naar Afrika bracht. Het werd een reis die telkens een nieuw hoofdstuk kreeg door open vragen en het luisteren naar antwoorden. Het echtpaar richtte de hulporganisatie ‘Beautiful Gate’ op, die zich inzet voor de hulp aan en ontwikkeling van kinderen. ‘Beautiful Gate’ bestaat dit jaar 25 jaar. Aukje heeft de bijzondere geschiedenis en de persoonlijke geloofsreis van het echtpaar beschreven in het boek ‘Durf Te Vragen’, wat op 31 augustus gepresenteerd wordt in de Protestantse Gemeente in De Westereen en op 14 september bij Jeugd met een Opdracht in Heerde.

Door Leon van Steensel

In het boek ‘Durf te Vragen’ beschrijft Aukje Brouwer hoe zij en haar man Toby in vertrouwen naar Zuid-Afrika trokken om zich daar in te zetten voor wees- en straatkinderen. Het achterlaten van hun Friese dorp, het vestigen in Afrika en de uitdagingen die het werk met zich meebracht, leverde veel vragen op. In hun levensveranderende beslissingen en in het ontstaan en de groei van de organisatie ‘Beautiful Gate’ leerde het echtpaar in geloof te vragen, te luisteren en te antwoorden in hun acties. Daarmee kreeg Aukje niet alleen een beter besef van wat zending betekent in de praktijk, maar ook een dieper inzicht in de (geloofs)vragen die ons dagelijks leven sturen. Het zijn vragen die herkenbaar zijn voor iedereen: vragen over keuzes, tegenslag en tragedies in het leven. Aukje besloot het op te schrijven in het boek ‘Dare to Ask’, wat nu in de Nederlandse vertaling ‘Durf te Vragen’ verschijnt (Inside Out Publishers).

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van ‘Beautiful Gate’ en het verschijnen van het boek ‘Durf te Vragen’ zijn Aukje en Toby Brouwer in Nederland. Op 31 augustus zijn ze aanwezig bij de presentatie van het boek in de Protestantse Gemeente in De Westereen (Zwaagwesteinde), van 10:00u – 12:00u (Toerstrjtte 1). Op 14 september wordt het boek gepresenteerd bij Jeugd met een Opdracht in Heerde (Mussenkampseweg 32). De toegang is gratis. Geïnteresseerden wordt gevraagd zich aan te melden via office@beautifulgate.nl.

Over Beautiful Gate
Wat 25 jaar geleden begon als plaatselijk werk onder (veelal) wees- en straatkinderen in Zuid-Afrika, groeide uit tot een organisatie die samenwerkt met diverse projecten in Afrika die gericht zijn op het welzijn van kinderen. Beautiful Gate zet zich in voor een kindvriendelijke en veilige wereld door het mobiliseren en trainen van mensen en het ondersteunen van kind- en jeugdprogramma’s.