Andre van Zyl brengt ‘In de Hemel is de Heer’ opnieuw uit

0
511

Het is dit jaar al 12,5 jaar geleden dat André van Zyl kwam met het album ‘In the Son’, met daarop het inmiddels wijdverspreide ‘In de hemel is de Heer’. De zanger/aanbiddingsleider uit Zuid-Afrika komt dit voorjaar met een nieuw album: ‘Gaze’.

Op dit album zal ook een vernieuwde versie van ‘In de hemel is de Heer’ te horen zijn. Komend najaar wil André het land in gaan met ‘In de hemel is de Heer – Worship avonden’.

Over de kerkmuren heen
In Zuid-Afrika was ‘In de hemel is de Heer’ destijds een ontzettend populair nummer, dat over kerkmuren heen gezongen werd. Toen André in 2003 naar Nederland verhuisde en hier aanbidding ging leiden, was het een logische actie van hem om het nummer te vertalen. In Nederland zijn er zoveel verschillende kerksoorten en -stromingen en toch is ‘In de Hemel is de Heer’ een nummer dat overal aansluiting vindt. Mensen en kerken begonnen te vragen naar een opgenomen versie van dit nummer en dit was de geboorte van André’s eerste album.

Aantrekkingskracht
‘In de Hemel is de Heer’ is eigenlijk een lied dat belijdt wie God is. Het gaat over de kern van wat we geloven en daarom heeft het een bijzondere aantrekkingskracht . Er wordt vaak gevraagd of André niet moe wordt van dit lied: “De boodschap is tijdloos is, want God regeert in eeuwigheid! Dus het antwoord hierop is een volmondig: nee.” Gezien het feit dat het een vrij oud nummer is, heeft André dit jaar besloten een nieuwe versie op te nemen. Aan het einde van het nummer is een stuk spontane aanbidding toegevoegd, wat de nieuwe versie nog authentieker maakt.

De vernieuwde versie van ‘In de hemel is de Heer’ is vanaf vandaag te beluisteren via alle gangbare streamingsdiensten en op YouTube te zien.

Bron: Inspire Records