DJ Roberto Rosso remixt drie liederen uit de bekende Opwekkingsbundel

0
433

DJ Roberto Rosso remixt drie liederen uit de bekende Opwekkingsbundel. Een cadeau voor het 60-jarig jubileum van de stichting en organisator achter de jaarlijks massaal bezochte pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen.

Aanbiddingsmuziek van eigen bodem in een hardstyle jasje. Het klinkt als een ultieme cross-over van twee totaal verschillende werelden, maar DJ Roberto Rosso, waagt zich eraan. Komende maanden verschijnen dance-covers van drie Opwekkingsliederen.

Releases
Achtereenvolgens komen eind maart, april en mei danceversies van Adembenemend met Marcel & Lydia Zimmer, Vul Dit Huis Met Uw Glorie met InSalvation en Een Doel met Reni & Elisa Krijgsman uit op Spotify, iTunes, Deezer en andere online kanalen. Ook komen de releases beschikbaar als lyric video op YouTube. Van iedere ‘track’ is er een ‘Roberto Rosso versie’: harde dancemuziek met een rauw randje én een krachtige boodschap. Rosso: “Het is echt gericht op tieners en jongeren.”

‘Ik zou het zo nog een keer doen’
De 23-jarige DJ uit Harderwijk kijkt erg uit naar de release: “Wat ik zo tof en uniek vind aan dit project is, dat de originele schrijvers van de nummers, zoals Elisa Krijgsman, Marcel Zimmer en Insalvation, hier ook aan meewerken en er zo enthousiast over zijn. Ik kijk positief terug op het hele proces en zou het zo nog een keer doen.”

Cadeau voor Opwekking
Na de afgelopen editie van de Pinksterconferentie Opwekking, kreeg Rosso het idee om Opwekking een cadeau te geven voor het aankomende jubileum. De stichting bestaat in 2020 60 jaar en viert in mei haar 50e conferentie. Rosso: “Ik benaderde aanbiddingsleiders en tekstschrijvers van Opwekkingsliederen met het idee om van bestaande liederen een vette moderne dance versie te maken. Nadat zij enthousiast reageerden, zijn we samen de tracks uit gaan zoeken.” In het productieproces dat volgde, werkte Roberto Rosso samen met de producers uit de dancescene: Xonar en Florian Struik.
Naast de publiciteit die het oplevert voor dancemuziek in de christelijke wereld, hoopt Rosso in ieder geval dat jonge luisteraars van Opwekkingsmuziek het een leuk cadeau vinden dat ze kunnen waarderen. “Ook hoop ik dat mensen zien dat aanbidding en dancemuziek goed samen kunnen gaan. En dat we met de tijd mee mogen gaan om onze tieners en jongeren warm te houden voor Gods koninkrijk.”

Over Roberto Rosso
Roberto Rosso staat al vanaf zijn tienerjaren op het podium. Op zijn zeventiende kwam Rosso tot geloof en in de jaren die volgden maakte hij een switch van wekelijks draaien in kroegen en clubs naar christelijke podia. De afgelopen jaren trad hij onder andere op bij grote evenementen als Opwekking, BEAM Festival en Like Jesus. In 2018 verscheen de eerste single Victorious van Roberto Rosso’s hoog gewaardeerde debuutalbum As the Crow Flies. Vorig jaar kwam zijn tweede album uit: Rosso & Friends, die onder andere met medewerking van artiesten als LZ7, De Rechtstaat, Lily-Jo en Hanne de Vries tot stand kwam. Dit jaar zal hij ook op de EO Jongerendag staan.

Aankomende zaterdag 28 maart 2020 gaat Roberto Rosso live via Youtube & Facebook waar o.a. de remix van Adembenemend gedraaid gaat worden. Vanwege de verscherpt maatregelen rondom het Corona virus zal hij alleen draaien zonder zijn vrienden GIDI en De Rechtstaat.

Donatietickets zijn verkrijgbaar op https://rossoandfriends.eventbrite.nl/