Herintroductie paaslied ‘Is He Worthy?’ dankzij Chris Tomlin’s ‘Holy Roar’

0
345
Van tijd tot tijd trekt een bepaald lied grote aandacht of dat nu vanwege de fraaie tekst, mooie muziek of een voor veel mensen herkenbare inhoud is. Bij ‘Is He Worthy?’ van Andrew Peterson is het allemaal van toepassing. Het lied verscheen vorig jaar op Petersons album ‘Resurrection Letters Vol. 1′. Inmiddels maken veel mensen er kennis mee dankzij aanbiddingsleider Chris Tomlin, die het lied covert op zijn nieuwe album ‘Holy Roar’.

In de aanloop naar pasen wordt de oorspronkelijke versie heruitgegeven als onderdeel van Andrew Petersons ‘Resurrection Letters’ box set (distributie 316 Europe).
 
Andrew Peterson schreef ‘Is He Worthy?’ als een beschouwing rondom Pasen aan de hand van een passage in Openbaringen 5. In de tekst van het lied wordt een beeld geschetst van de mensheid in al haar veelkleurigheid, die gezamenlijk het Koninkrijk van God is, verwijzend naar de Messias die haar aanbidding waard is. De videoclip bij het lied, in één doorlopende take opgenomen in een kerk, is al ruim meer dan een miljoen keer bekeken op Youtube. Ook in Nederland blijken veel mensen geraakt door de song. Het album ‘Resurrection Letters Vol. 1’ werd genomineerd voor een Zilveren Duif Award in de categorie ‘Internationaal Album van het Jaar’.
 
Chris Tomlin bleek zo geraakt door het lied, dat hij een eigen versie opnam voor zijn album ‘Holy Roar’, dat onlangs verscheen. Het bleek een schot in de roos. Tomlin gaf andermans liederen vaker een breder platform, maar de respons op ‘Is He Worthy?’ verraste zelfs hem. Inmiddels is het met afstand de populairste single van ‘Holy Roar’ en nam Tomlin samen met Andrew Peterson een akoestische (bovenstaande) video. In maart is een andere live versie van het lied verschenen op Tomlins ‘Holy Roar – Live From Church’, wat hij opnam in Nashville.
 
De oorspronkelijke versie van ‘Is He Worthy?’ wordt in de aanloop naar pasen opnieuw onder de aandacht gebracht met Andrew Petersons ‘Resurrection Letters’ box set. De set bevat beide delen van Petersons ‘Resurrection Letters’, aangevuld met het mini album ‘Prologue’, wat zich richt op Goede Vrijdag. Waar Andrew met deel 1 van ‘Resurrection Letters’ de betekenis van pasen uitdiept, gaat deel 2 (wat jaren eerder verscheen) over de praktische uitwerking van dit alles in het leven van een christen.
 
De muziek van Andrew Peterson en Chris Tomlin, inclusief de ‘Resurrection Letters’ box set, ‘Holy Roar’ en ‘Holy Roar – Live From Church’ wordt in Nederland gedistribueerd door 316 Europe (www.316europe.com).