Liedjesschrijver Wouter Seinen lanceert tweede single ‘Om lief te hebben’

0
329
Vandaag brengt zanger en liedjesschrijver Wouter Seinen zijn tweede single uit, Om lief te hebben, van zijn kersverse popalbum De Cadans van de Golven. De single is een intieme pianoballad waarin hij een ode brengt aan de liefde in een poëtische en toch duidelijke Nederlandstalige tekst. Tegelijkertijd met het nummer gaat ook de nieuwe videoclip online.

De inspiratie voor het lied vond de Dordtenaar in de uitspraak ‘to love, not to be loved. To serve, not te be served’.

“Deze tijdloze quote zette mij aan het denken over wat liefde nu eigenlijk is,” vertelt Wouter: “Het duurde alleen even voor ik erachter kwam van wie de uitspraak ook alweer afkomstig was. Tot iemand mij er tijdens een huiskamerconcert fijntjes en met een grote glimlach op wees dat het ‘gewoon een citaat van Jezus is’.”

“En dat is het in de kern ook, natuurlijk,” beaamt Wouter. “Het gaat om liefde in zijn puurste vorm. Zonder eigenbelang, recht uit het hart.” Benadrukkend: “Wat ik tof vind aan dit lied is dat het gebaseerd is op wat de Bijbel vertelt over liefde, die Liefde krijgt voor mij gestalte in de persoon van Jezus Christus, maar dat de tekst loskomt van bijbels jargon dat men alleen in kerken begrijpt. Liefde is voor iedereen.” Ook al zijn de studio-opnames achter de rug, nog steeds raakt de liedjesschrijver geëmotioneerd wanneer hij het nummer live zingt. Dat zit hem onder andere in het arrangement, verklaart hij. “Toen ik een keer op mijn gitaar aan het pingelen was, ontstond het typerende themaatje waarmee het liedje begint. Dat greep me zo, dat de rest van het liedje zich als vanzelf ontvouwde.” Maar hoewel Wouter zijn muziek meestal met gitaar schrijft en ook veel van de songs op zijn nieuwe album ‘guitar driven’ zijn, pakte het bij Om lief te hebben verrassend anders uit.

“Het lied leek me mooier tot zijn recht komen met pianobegeleiding,” vervolgt Wouter. ”Toen pianist Joost van ’t Hoff eenmaal begon te spelen, viel alles op zijn plek. Het klopte, gevoelsmatig, muzikaal en spiritueel. Cellist Luca Genta, verantwoordelijk voor het strijkgedeelte, maakt het lied helemaal af met zijn prachtig ingespeelde solo. Ooit had ik bij dit lied een volledig bandarrangement in gedachten. Deze ingetogen versie, die uiteindelijk op De Cadans van de Golven is terechtgekomen, raakt mij persoonlijk meer dan welke andere uitvoering ook en komt wat mij betreft tot de kern van het lied.”


Over Wouter

Wouter houdt van de rijke Nederlandse taal en een warme akoestische sound. Hij laat liederen horen die puur en oprecht zijn. Ze nemen het publiek mee in verwondering en teleurstelling, levenskracht en kwetsbaarheid. Wouter Seinen (1987) woont ruim 10 jaar in Dordrecht. Hij is getrouwd met Joukje en heeft twee kinderen. In 2013 verscheen zijn debuutalbum ‘Paraplu’.

Kaarten reserveren

Het concert waar Wouter Seinen zijn tweede cd presenteert vindt plaats in Bonfire. Adres is Wijnstraat 117 in Dordrecht. Om 19.30 uur is de zaal open. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden op www.truetickets.nl/e/12811 .

Bron: Wouter Seinen / Foto credits: Henk Ganzeboom – Kobalt Fotografie