Nieuwe single Joke Buis ‘Altijd Groter’

0
323
Vandaag presenteert zangeres Joke Buis haar nieuwe lied, de zomerse meezinger ‘Altijd Groter (Live)’. Het lied is live opgenomen op Opwekking 2019, en gebaseerd op de Amerikaanse hymne ‘Grace that is greater’ (1911). Het is de tweede single uit Joke’s nieuwe project ‘Vertrouwd & Nieuw’.

Het lied ‘Grace that is greater’ werd oorspronkelijk geschreven door Julia Johnston, en is in Amerika is een zeer bekend lied geworden. Toen Joke voor haar nieuwe project zocht naar oude liederen in de Amerikaanse gospelcultuur, kwam ze deze prachtige en hoopvolle tekst en melodie tegen. Joke en haar team hebben het nu hertaald naar het Nederlands, en met haar band bracht ze het voor het eerst op Opwekking 2019 ten gehore.

De tekst van ‘Altijd Groter’ is gebaseerd op Romeinen 5. Daarin staat: “Wij dan, gerechtvaardigd uit het geloof, hebben vrede met God door onze Here Jezus Christus, door wie wij ook de toegang hebben verkregen tot deze genade, waarin wij staan, en roemen in de hoop op de heerlijkheid Gods.” In het refrein wordt daar kernachtig naar verwezen, als Joke zingt: “Goede Vader, die ons vergeeft en met hoop vervult”.

Project: Vertrouwd & Nieuw
Joke Buis maakt de komende jaren nieuwe muziek vanuit het thema: ‘Vertrouwd & Nieuw’. Gezangen en luisterliedjes, geïnspireerd door de kracht en wijsheid van oude liederen. Nieuwe liederen met een knipoog naar het verleden, of oude liederen in een frisse, vernieuwde vorm. Oud & nieuw komen dus bij elkaar, in de vertrouwde muziekstijl die het publiek van Joke gewend is. Op 15 november presenteert Joke haar project en nieuwe muziek tijdens een speciale concertavond in Veenendaal.

Joke’s blog over haar nieuwe lied, en de oorsprong ervan.
Meer informatie & reserveren voor het presentatieconcert.