Zangeres Kinga Bán (37) overleden

0
533
In haar woonplaats Houten is zangeres Kinga Bán, maandag 6 mei, op 37-jarige leeftijd in het bijzijn van haar gezin overleden. Kinga leed al enkele jaren aan borstkanker en was zeer open over haar terminale ziekte. In 2011 werd bij haar borstkanker geconstateerd. In december 2012 bleken er uitzaaiingen te zijn naar de botten. Ondanks deze boodschap besloot ze haar zangactiviteiten door te zetten. Na erge rugklachten kreeg ze hormoonbehandelingen om de groei van kankercellen te remmen. Bán putte naar eigen zeggen veel kracht uit haar relatie met God.

Kinga Bán geniet grote bekendheid en trad onder meer op in de band Sela, maar werkte ook mee aan de cd’s en conferenties van het christelijke festival Opwekking. Daarbij werkte ze samen met andere christelijke artiesten als Marcel Zimmer en Elisa Krijgsman. Ze was opgeleid aan het conservatorium in Utrecht, waar ze in 2005 cum laude afstudeerde.

Kinga Bán wordt vrijdag 10 mei begraven. Ze laat een man en drie kinderen achter. Op haar website is een link te vinden naar een online condoleanceregister.

Op de dag van haar overlijden kwam ook haar laatste album uit, Wij. Samen!, die de zangeres nog maakte met haar kinderen. Dit album is ontstaan vanuit de passie die Ike, Liva, Kene en Kinga met elkaar delen voor het samen zingen.

Het begon eenvoudig aan de keukentafel met pen en papier: samen liedjes maken. Gewoon omdat het leuk is om te doen. Van schrijven kwam opnemen en toen… toen was het te mooi om voor hen alleen te houden. Uitdelen dus! Meer wij en meer samen.

Ike, Liva en Kene hebben met hun moeder Kinga een te gekke cd gemaakt: dóór alle leeftijden, vóór alle leeftijden. Superstoere en ontroerende liedjes van de kinderen zelf, een slaapliedje voor de allerkleinsten en nummers die een belangrijke plek hebben in het gezinsleven van Kinga, Reinder en de kinderen.

Al met al is dit een heerlijk huiselijk album met de deur open voor iedereen.