Vervolgde christenen ideaal doelwit tijdens Paasdiensten

0
282
Vervolgde christenen kijken met gemengde gevoelens naar de komende Paasdagen. Dat meldt Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steunt. Hoewel ze hopen op een mooi feest om de opstanding van Jezus Christus te vieren, is er juist tijdens feestdagen als Pasen en Kerst angst voor aanslagen. Voorgaande jaren waren er tijdens Pasen onder meer bomaanslagen in Pakistan, Egypte, Nigeria en Kenia.

Vorig jaar waren er incidenten in Oezbekistan, Irak, India en Egypte. In Oezbekistan was er een politie-inval in het appartement van pastor Kim. De leden van de Baptistenkerk kwamen samen in zijn woning. Christelijke boeken werden inbeslaggenomen en zeven kerkgangers werden gearresteerd. Ze werden bedreigd met boetes van honderd keer het minimumsalaris en drie jaar opsluiting in een werkkamp.

In Egypte werden aanslagen voorkomen. Drie mensen waren van plan aanslagen te plegen op Koptische kerken waar Paasdiensten gepland stonden.

In India werden vier christenen aangeklaagd voor het ‘aantasten van religieuze sentimenten’. Ze deelden christelijke boeken uit tijdens Pasen. Ze werden beschuldigd van pogingen om ongeschoolde mensen te bekeren tot het christendom. Er vonden ook twee aanslagen plaats in Tamil Nadu. Een pastor werd buiten zijn kerk overvallen. Daarnaast viel een bende van veertig mensen een Paasdienst binnen en begonnen ze christenen te slaan.

In Irak raakten vier kinderen gewond op tweede Paasdag toen een bom explodeerde in een medisch complex. IS zat achter deze aanslag. Eind december 2017 keerden vele christenen terug naar hun woningen op de Nineve-vlakte. Met Pasen vierden ze weer eens het opstandingsfeest in hun eigen woonplaats.

Open Doors vraagt om gebed voor de vervolgde kerk tijdens Pasen. Muurling: “We vragen te bidden om bescherming en om gezegende Paasbijeenkomsten in de meer dan zestig landen waar christenen worden vervolgd. Door gebed kunnen we onze verbondenheid met hen uiten. Wat ook bijzonder is om die verbinding te ervaren: we kregen een video binnen van christenen die in de Syrische stad Aleppo te midden van verwoeste gebouwen het lied ‘Christus onze Heer verrees’ zingen. Een bemoedigend getuigenis!” De video is bovenaan dit artikel te zien.

Bron: Open Doors