VN: uitnodigen terreurorganisaties waanzin

0
342
Deze week houdt de conferentie van de Verenigde Naties over de rechten van de Palestijnen in het VN-hoofdkwartier in New York een bijeenkomst naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de ‘Israëlische bezetting’. De Israëlische VN-ambassadeur leverde scherpe kritiek.

Als onderdeel van de bijeenkomst zullen vertegenwoordigers van verschillende organisaties optreden die samenwerken met Hamas en het ‘Volksfront voor de Bevrijding van Palestina’. Volgens de Israëlische veiligheidsdiensten, werkt de mensenrechtenorganisatie ‘Al-Haq’, die zal deelnemen aan de bijeenkomst, samen met het ‘Volksfront’. Dat is de terreurorganisatie die zich verantwoordelijk heeft gesteld voor de moord op de agente van de grenspolitie Hadas Malka bij de Damascuspoort in Jeruzalem. Een andere mensenrechtenorganisatie, die aan de bijeenkomst zal deelnemen, is ‘Al-Mezan,’ die volgens berichten van de Israëlische veiligheid Hamas steunt.

De Israëlische VN-ambassadeur Dany Danon heeft het plaatsvinden van de bijeenkomst en de uitnodiging van terreurorganisaties zeer scherp bekritiseerd. ‘Het is absolute waanzin dat gelden van de Verenigde Naties voor steun aan terreur en ophitsen tegen de Staat Israël worden gebruikt. Wij roepen de secretaris-generaal van de Verenigde Naties op om in te grijpen en deze bijeenkomst te verhinderen ‘zei Danon.

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)