In Memoriam: Bart Repko

0
330
Zeer onverwachts is onlangs onze vriend en collega Bart Repko overleden. Bart stond de laatste jaren bekend als hartstochtelijk profetisch pionier en voorbidder voor de zaak van Israël en het Joodse volk.

Via zijn stichting ‘Never Be Silent’ organiseerde hij vanaf 2006 samen met zijn vrouw Joke gebedswandelingen over de muren van de oude stad Jeruzalem, om Gods Woord te proclameren. Vele duizenden wachters liepen met hen mee. Hij laat een belangrijke geestelijke erfenis na door zijn onderwijs en activisme om christenen wakker te schudden om Israël en het Joodse volk te steunen.

Bart schreef: ‘Ooit werd Israël uitverkoren, uit alle volken, om Zijn speciale dienstknecht te zijn. De christelijke kerk, met haar zetel in Rome, meende dat deze uitverkiezing voor haar bedoeld was. De vervangingsleer zag het levenslicht. De gevolgen bleven niet uit. 2000 jaar christelijke onderdrukking van Gods oogappel waren het gevolg van deze onbezonnen actie. Vandaag staan de schijnwerpers van Gods handelen gericht op het herstel van Israël. Hij heeft zijn mouwen opgestroopt om zich over Sion te ontfermen.

De dreiging zal enorm groot zijn voor Israël, dat in de eindtijd alleen komt te staan. Maar op het moment dat Israël ten onder dreigt te gaan, zal God Zelf opstaan en ingrijpen! Hij zal niet toelaten dat zijn uitverkoren volk opnieuw vernietigd wordt. Kortom, de komende tijd ziet er spannend en dreigend uit. Mijn vraag is dan: is er in dit eindtijd-scenario een rol weggelegd voor de gelovigen uit de heidenen? Voor jou en mij als gelovigen in Jezus? Ongetwijfeld! Wij worden opgeroepen om ‘om Sions wil en Jeruzalems wil’ niet te zwijgen! (lees Jesaja 62) ‘Gun jezelf geen rust en gun Hem geen rust!’
 
Bart Repko begon als directeur van een grafisch bureau en ontwikkelde zich als regisseur en producent van diverse bijzondere televisieprogramma’s en documentaires. Naast zijn vrouw Joke, laat Bart vier kinderen en negen kleinkinderen na. Wij vragen uw voorbede voor hen.

Team Uitdaging