Jolanda Abspoel-Kromhout nieuwe directeur Ark Mission

0
525

Het bestuur van Stichting Ark Mission heeft Jolanda Abspoel-Kromhout (54) aangesteld als nieuwe directeur. Jolanda was al Algemeen Manager bij Ark Mission. Zij gaat Mark de Boer vervangen, die buiten Ark Mission verder gaat als zelfstandige.

Machiel Oppenhuizen, voorzitter van het bestuur: ‘Mark de Boer is aangetreden in een tijd dat er grote veranderingen nodig waren: Ark Media ging uiteindelijk behoren bij Royal Jongbloed bv en Ark Mission ging zelfstandig verder. Onder Mark’s leiding heeft die verandering haar beslag gekregen en is Mission écht zelfstandig geworden.’

Ark Mission vertelt het verhaal van de Bijbel. Het verhaal dat hoop biedt aan gevangenen, eenzamen omarmt, zieken bemoedigt, armen ondersteunt en vluchtelingen aanvaardt! Hierbij wordt gebruik gemaakt van (kinder)bijbels, uitgaven van lectuur die aan de Bijbel gerelateerd zijn en materialen voor kinderen. Daarnaast ondersteunt Ark Mission diverse projecten in binnen- en buitenland financieel.

Het bestuur is er blij mee dat Jolanda Abspoel de nieuwe directeur is geworden. Zij is vanaf 2016 verbonden aan Ark Mission. Enthousiast en creatief geeft ze zich er helemaal voor om Ark Mission op de kaart te zetten, dienstbaar aan het doel van de organisatie. Jolanda: ‘Het is een voorrecht om Ark Mission te gaan leiden, een organisatie met meer dan honderd jaar historie en passie om het Woord van God bekend te maken aan juist hen die het zo hard nodig hebben. Ik kijk er naar uit om samen met het team verder vorm te geven aan de organisatie en de missie, in binnen- en buitenland.’

Jolanda heeft veel ervaring opgedaan in de internationale commerciële sector. Zij is bij Ark Mission begonnen als Project Manager. In 2018 werd haar functie uitgebreid tot Algemeen Manager Ark Mission. Bij Ark Media zijn diverse doe-boeken voor tieners van haar hand gepubliceerd, schreef zij verhalen voor verhalenbundels en in 2015 verscheen haar boek ‘De Bucketlist’.

Bron: Ark Mission