Bond tegen vloeken maakt glossy

0
177
De Bond tegen vloeken geeft, naar aanleiding van zijn 100-jarig bestaan, een glossy uit met de titel “Holy!”. In de glossy geeft de Bond een beeld van zijn werkveld en de verschillende meningen over vloeken en schelden in de samenleving. Van de klas tot de politiek, van Marianne Zwagerman tot Paul Visser.

In 2017 bestaat de Bond 100 jaar. De stichting onderneemt allerlei activiteiten om hier aandacht aan te besteden, waaronder dus het uitgeven van een glossy. Naast een aantal artikelen over de organisatie, bevat Holy! drie interviews. SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij is er een van. Voor hem blijkt vloeken veel meer te zijn dan alleen beledigen.  ‘In Nederland mag je veel zeggen, maar er is een grens’, aldus minister-president Mark Rutte. Tegelijk vindt hij dat je niet alles hoeft te zeggen wat je mag zeggen. In het interview laat de premier zien hoe hij tegen (grof) taalgebruik aankijkt, zowel politiek als privé.

Enkele pagina’s ervoor staat Marianne Zwagerman met de tekst: ‘Ik bijt je kop eraf als je me niet serieus neemt’. Ze voert een pleidooi voor glasheldere taal, maar vertelt ook over haar eigen gevoelige plekken als het om taalgebruik gaat. Direct na het interview schrijft Paul Visser een column met als titel: ‘In Godsnaam!’. Het laat zien hoe divers het werkveld van de Bond tegen vloeken is.

Er zijn duizenden glossy’s gedrukt en Holy! kan gratis worden besteld via de website www.bondtegenvloeken.nl/glossy. Met Holy! wil de Bond tegen vloeken het gesprek over vloeken en schelden stimuleren. Door de uiteenlopende meningen in de glossy, laat de Bond zien midden in de maatschappij te willen staan.

De Bond tegen vloeken is een stichting die in 1917 werd opgericht en bestaat dus 100 jaar. De Bond tegen vloeken doet het werk vanuit de overtuiging dat Gods Naam heilig is. De Bond tegen vloeken wil Nederland mooier maken wat betreft taalgebruik.