Stichting Family Care faciliteert vanaf 1 oktober de activiteiten van het Reformatorisch Meldpunt. Berna de Ruiter, initiatiefnemer Reformatorisch Meldpunt: “Ik ben dankbaar dat ik in Stichting Family Care een samenwerkingspartner gevonden heb. Samen sta je sterker. Door de samenwerking kan het meldpunt ook volledig anoniem werken.” Henry Valk, directeur Stichting Family Care: “We vinden het belangrijk dat jonge mensen via de chat van Chris kunnen praten over problemen en vragen. We willen bij dit moeilijke thema binnen de reformatorische doelgroep ook graag anoniem en laagdrempelig een luisterend oor bieden.”
Het zwijgen doorbreken is de eerste stap in de goede richting. Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen vanaf 2016 anoniem contact opnemen via chat en e-mail. De website hiervoor is ikmeldhet.nl. Diverse fondsen, waaronder Stichting Rotterdam, hebben toegezegd het project te steunen. Om na 2016 ook een veilig, vertrouwd contactpunt te blijven bieden aan slachtoffers van seksueel misbruik is naar verwachting minimaal 40.000 euro per jaar nodig. Om dit bedrag te werven start een campagne.
Over Stichting Family Care
Stichting Family Care bundelt het werk van de voormalige stichtingen Chris, Stay Clean en Voorkom!. Family Care heeft als doel om mensen te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Family Care heeft een christelijke identiteit en telt ongeveer 25 fte’s en ruim 350 vrijwilligers. Family Care is voor haar werk grotendeels afhankelijk van subsidies.
Over het Reformatorisch Meldpunt
Het Reformatorisch Meldpunt wil veilig, vertrouwd en laagdrempelig hulp bieden aan mensen die seksueel misbruik meemaken of meegemaakt hebben. Dit zal mogelijk zijn via chat en e-mail.