EO komt met nieuw muzikaal paasevenement voor NPO 2

0
291
De voorinschrijving voor het nieuwe EO-evenement Matthäus aan de Maas is geopend. Er is ruimte voor ruim 2.000 muziekliefhebbers die het aandurven om deel te nemen aan het grootste koor van Nederland. Gedurende een 90 minuten durende tv-special worden de hoogtepunten uit het meesterwerk van Bach toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. Het evenement vindt plaats in Rotterdam Ahoy en wordt uitgezonden op Goede Vrijdag 2020 op NPO 2.

In 2020 is het 150 jaar geleden dat in Rotterdam de Matthäus Passion voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd. Inmiddels geniet dit beroemde werk een ongekende en wereldwijde populariteit. De EO wil met dit evenement het paasverhaal en de culturele waarde van dit werk op een vernieuwende manier voor een groot publiek toegankelijk maken.

Dirigent Patrick van der Linden
Matthäus aan de Maas bevat alle hoogtepunten van de Matthäus Passion en wordt gedirigeerd door Patrick van der Linden. De concertprogramma’s van Patrick van der Linden kenmerken zich door een grote samenhang, verrassende verbanden en een breed spectrum aan muziekstijlen. Sinds november 2013 presenteert Van der Linden met het Ars Musica Kamerkoor het prestigieuze meerjarenproject ‘BACH AAN HET WOORD’, waarin de muziek van Bach op nieuwe, originele manieren gepresenteerd wordt.

Zomer 2019: start project
In de zomer van 2019 wordt bekendgemaakt of het evenement definitief kan plaatsvinden. Voorwaarde hiervoor zijn voldoende aanmeldingen voor het publiekskoor. Daarom is het belangrijk dat koren of individuele zangers die graag mee willen doen zich nu aanmelden. Iedereen die zich bij de voorinschrijving heeft aangemeld, krijgt dan als eerste de mogelijkheid om zich in te schrijven voor het koor. Het is de eerste keer dat er een Matthäus Passion-koor van deze omvang in Nederland zal optreden.

De voorinschrijving is inmiddels geopend via deze link.