Vanaf vandaag: ‘Holy Hits de podcast’ over muziek en geloof

0
470

Zanger Matthijn Buwalda en Trinity-bassist Bert Bos zijn vanaf vandaag (15 mei) elke vrijdag te horen in ‘Holy Hits de podcast’. EO-presentator Martine ten Klooster praat met hen over muziek en zingeving. Het drietal bespreekt opvallende nummers, nieuwe releases en recente ontwikkelingen. ‘Holy Hits de podcast’ is een verlengde van het EO-programma ‘Holy Hits’ op NPO Radio 2. Elke vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering.

“Er gebeurt veel op het gebied van muziek en zingeving”, vertelt Ten Klooster. “Zoveel, dat we er urenlang over kunnen praten. Daar is in het radioprogramma geen tijd voor. In ‘Holy Hits’ op NPO Radio 2 draaien we de mooiste nummers en in de podcast gaan we in op de verhalen áchter de muziek. Verhalen over hoop, geloof, onzekerheid, liefde… Ik hoop dat het luisteraars inspireert en laat kennismaken met nieuwe, toffe muziek.”

“De podcast bestond al zonder microfoon”
Waar Martine ten Klooster en Bert Bos samen het radioprogramma ‘Holy Hits’ voor hun rekening nemen, is in de podcast ook Matthijn Buwalda te horen. “Ik sprak al vaak met Matthijn over muziek”, vertelt Ten Klooster. “Je zou kunnen zeggen dat deze podcast al bestond zonder microfoon. Het verschil is dat we nu in een studio zitten en mensen met onze gesprekken kunnen meeluisteren.”

Interviews met (internationale) artiesten
Verder spreekt Ten Klooster regelmatig met (christelijke) artiesten van eigen bodem én daarbuiten. Zo deelde ze al de verhalen van Elle Limebear en Martin Smith, Switchfoot, Lecrea en Michelle David. “Voorheen waren deze gesprekken te horen in podcast-specials. Vanaf nu neem ik de interviews mee naar de studio en bespreek ik ze met Matthijn en Bert. Het resultaat hoor je natuurlijk in onze podcast.”

Holy Hits de podcast verschijnt elke vrijdag om 10.00 uur. De afleveringen zijn te beluisteren via iTunes, Spotify en jouw favoriete podcast-app. Het radioprogramma ‘Holy Hits’ is nog steeds elke zaterdagochtend van 04.00 tot 06.00 uur te horen op NPO Radio 2. Terugluisteren kan via nporadio2.nl/holyhits.

Bron: Evangelische Omroep