EO organiseert online samenkomst rond het ‘Onze Vader’

0
586

De Evangelische Omroep organiseert morgen een online bijeenkomst rondom het ‘Onze Vader’. Op EO.nl/samengeloven start om 11.45 uur een livestream, waar Marleen Stelling met Agnes Huizinga (Stichting New Wine) en Anton de Wit (Katholiek Nieuwsblad) spreekt over de kracht van collectief gebed. Om 12.00 uur wordt – in verbondenheid met christenen wereldwijd – het Onze Vader gebeden. De EO sluit met dit initiatief aan bij de oproep van paus Franciscus, die christenen wereldwijd uitnodigt om dit bekende gebed op 25 maart samen te bidden.

Woensdag 25 maart om 11.45 uur
op eo.nl/samengeloven

“Wat ik zo mooi vind aan het Onze Vader”, zegt Stelling, “is dat dit gebed alle eeuwen overleefd heeft en nog steeds wordt gebeden. De inhoud heeft nog steeds verschrikkelijk veel zeggingskracht. Juist in al zijn eenvoud. Het is zo alomvattend. Ik vind het heel ontroerend dat dit gebed juist nu wordt gebeden.”

Afhankelijkheid van God
“Het ‘Onze Vader’ is een verbindend gebed, dat kernachtig verwoordt wat we geloven”, zegt Marco van der Straten namens de organisatie van de speciale samenkomst. “We vinden het bijzonder om met christenen wereldwijd samen het gebed te bidden dat Jezus ons zelf heeft geleerd. We uiten daarmee onze afhankelijkheid van God, in verbondenheid met elkaar. Door de livestream kunnen alle Nederlanders dit moment met elkaar beleven en delen.”

Samen geloven
Met EO.nl/samengeloven biedt de EO een plek om samen geloof te delen. Nu mensen massaal thuis moeten blijven, is er meer dan ooit behoefte aan onderling contact. Elke zondag is het platform de thuisbasis van twee online kerkdiensten en doordeweeks biedt de website nieuws, video’s en verhalen over geloof, gebed en hartverwarmende initiatieven.

Bron: Evangelische Omroep