11.000 bezoekers genieten van samenzang, Sela en Kees Kraayenoord

0
306
In Jaarbeurs Utrecht genoten ruim 11.000 mensen van de Nederland Zingt Dag. In de uitverkochte zaal klonk door alle onderdelen heen de hoopvolle boodschap van Gods aanwezigheid in het leven van alledag. De liederen, meditaties en getuigenissen stonden in het teken van het thema ‘Hij laat niet los’. Zanger Kees Kraayenoord en de band Sela verleenden hun medewerking aan het EO-evenement, net als voorgangers Jurjen ten Brinke en Arie van der Veer. De presentatie was in handen van Mirjam Bouwman en EO-directeur Arjan Lock.

Met het bekende lied ‘Amazing Grace’ werd de muzikale dag geopend. Ds. Arie van der Veer – al jarenlang een geliefd spreker op het evenement – vertelde tijdens het ochtendprogramma over de droom van Jakob. Jurjen ten Brinke betrad ’s middags het podium. Hij sprak over lopen op het water en omgaan met ‘tegenwind’. Ten Brinke: “Petrus loopt op het water, tot hij de omstandigheden ziet. God zij dank is Jezus daar! Hij laat niet los en grijpt Petrus bij de hand. Jezus is naar jou onderweg in de storm van jouw leven. Durf je de tegenwind aan in de kracht van onze God?”

Hij laat niet los
Robert van Twillert uit Bunschoten-Spakenburg heeft de stormen van het leven aan den lijve ondervonden én kent de diepe betekenis van de tekst ‘Hij laat niet los’. Een paar jaar geleden werd hij van het ene op het andere moment ernstig ziek. Hij viel van top tot teen uit, moest binnen 24 uur afscheid nemen van zijn familie en lag wekenlang in coma. Wonder boven wonder herstelde hij. Na een lange revalidatieperiode stond hij vandaag – naast Kees Kraayenoord – op het podium om de voor hem zo waardevolle woorden ‘Houd vol, Hij laat niet los’ mee te geven aan de duizenden andere bezoekers.

Over Nederland Zingt
De organisatoren van de Nederland Zingt Dag willen christenen met elkaar verbinden door samen te zingen en samen te geloven. Het evenement is onderdeel de community ‘Nederland Zingt’, waar wekelijks duizenden mensen hoop, troost en liefde ervaren door geestelijke liederen. Met uitzendingen op zaterdagavond en zondagochtend, een app en website én een uitverkochte Nederland Zingt Dag. Ook vinden elk jaar, verspreid door het land, acht Nederland Zingt-avonden plaats.

Bron: Evangelische Omroep / Foto: Overview zaal – © Digrafium.jpg