Mars voor het Leven 2020: Ruim 20.000 Live Kijkers

0
356

De 28e Mars voor het Leven is goed bekeken. Vlak na de Mars voor het Leven, afgelopen zaterdagmiddag, bleek dat zeker 20.000 mensen live meekeken. Inmiddels is het aantal views via de verschillende online- en televisiekanalen nog verder gestegen. De Mars en het studio evenement waren onder andere te zien op Family7, de Reformatorische Omroep en Presence.

De Mars voor het Leven, georganiseerd door Stichting Schreeuw om Leven, was anders dan anders, vanwege de covid-19 maatregelen. Zo was er een statische demonstratie met een beperkt aantal mensen bij de Hofvijver in Den Haag in plaats van de 10.000 marslopers van vorig jaar in Utrecht. Vanuit Nieuwspoort in Den Haag, werd parallel aan de manifestatie buiten, een studio uitzending gemaakt met interviews en een rondetafelgesprek.

Chris Develing van Schreeuw om Leven blikt terug: “We zijn overweldigd door alle positieve berichten en de kijkersaantallen. We hebben ons best gedaan om een gevarieerd programma te maken met een rondetafelgesprek in de studio en live interviews vanuit de demonstratie buiten. Op die manier kon de diepte worden gezocht over ingewikkelde onderwerpen zoals abortus binnen de christelijke gemeenschap, hulpverlening aan onbedoeld zwangere vrouwen en de rol van de huisarts.”

In zijn opening van de Mars voor het Leven riep Develing de wetgever op om zich te houden aan z’n eigen beloften die zijn opgenomen in de Abortuswet: “Er wordt in de wet gesproken over ongeboren leven, niet over een klompje cellen, … en over de verplichting voor artsen om vrouwen goed en zorgvuldig in te lichten over de alternatieven voor abortus. Laten we opstaan en de wetgever zeggen: houd u zich op z’n minst aan uw eigen beloften”.

Kees van der Staaij (SGP), één van de tafelgasten in Nieuwspoort, zei onder meer iets over de abortusgrens van 24 weken: “In Nederland hebben we een ontzettend lange termijn waarin abortus plaats kan vinden. In veel landen is dat veel korter.”

Don Ceder (ChristenUnie) zat ook aan tafel en zei onder meer: “Het is één ding dat we per jaar in Nederland 30.000 abortussen hebben, een gigantisch aantal, maar we zien ook dat met name bepaalde kwetsbare groepen vatbaar zijn voor meer dan één abortus. We moeten er goed naar kijken om ook om die vrouwen heen te gaan staan.”

Stichting Schreeuw om Leven bedankt iedereen die zich belangeloos heeft ingezet voor de Mars. De stichting spreekt de hoop uit dat de boodschap van de Mars voor het Leven het gehele jaar door gehoord zal worden en bij leven en welzijn weer groots op zaterdag 13 november 2021.

Klik hier om de Livestream te zien via Facebook

Klik hier om de Livestream te zien via YouTube

Klik hier voor de social wall van de Mars voor het Leven

Bron: Schreeuw om Leven