Duizenden kijkers voor livestream over vervolgde kerk

0
507

Enkele duizenden mensen hebben zondag gekeken naar de livestream van de Zondag voor de Vervolgde Kerk. Het is voor het eerst dat dit jaarlijkse evenement van Open Doors online is gehouden.

De themazondag voor vervolgde kerken wereldwijd vond mede door de beperkingen van de coronacrisis plaats via een livestreamuitzending. De kerkdienst, die werd geleid door dominee Ron van der Spoel, is gehouden in samenwerking met Groot Nieuws Radio (GNR).

Volgens Open Doors waren er dit jaar waarschijnlijk meer deelnemers voor de themazondag dan andere jaren, omdat naast de livestream vanuit Veenendaal tientallen kerken zelf aandacht gaven aan het thema in hun eigen diensten. Bovendien is na afgelopen zondag de livestreamdienst nog vele malen opnieuw bekeken door bezoekers van de website van Open Doors en GNR.

Directeur Maarten Dees van Open Doors is verwonderd over de toegenomen belangstelling rond de Zondag voor de Vervolgde Kerk. ‘Hoewel veel dingen gaan anders vanwege de coronacrisis, ervaren we toch veel zegen. Juist nu valt er veel te leren van de persoonlijke ervaring van onze verdrukte broeders en zusters. Dat is winst voor christenen in Nederland en Vlaanderen.’

In het kader van de Zondag voor de Vervolgde Kerk was geld ingezameld voor het werk onder geheime gelovigen in Noord-Afrika. Deze collecte heeft ten minste 20.000 euro opgebracht, melden Open Doors en GNR.