1 Corinthiërs 10:13 / U bent bij mij

0
354
Gij hebt geen bovenmenselijke verzoeking te doorstaan. En God is getrouw, die niet zal gedogen, dat gij boven vermogen verzocht wordt, want Hij zal met de verzoeking ook voor de uitkomst zorgen, zodat gij ertegen bestand zijt. 1 Corinthiërs 10:13

Barmhartige Vader, ik wil U danken voor het Bijbelvers voor vandaag.

In de eerste plaats maakt U opnieuw duidelijk dat U mij kent en dat U mijn leven volgt. U houdt van mij en U weet met welke problemen ik te worstelen heb. Geen haar kan van mijn hoofd vallen, zonder dat U dat weet.

Daarnaast geeft U zwart op wit dat de problemen mij nooit boven het hoofd zullen kunnen groeien. U laat verzoekingen toe in mijn leven om mij op te bouwen en te vormen, maar U zult nooit toestaan dat die problemen mij kapot kunnen maken.

Ten slotte belooft U dat U voor een oplossing zult zorgen. Voorwaarde is natuurlijk dat ik dicht bij U blijf zodat ik Uw stem kan horen en Uw leiding kan ervaren.

Vader, ik wil U danken dat het Bijbelvers van vandaag mij leert dat ik juist in problemen Uw aanwezigheid, Uw leiding en Uw zorg zal kunnen aanvaarden. Help mij vandaag om problemen als mogelijkheden voor Uw liefdevolle betrokkenheid in mijn leven te zien en te wachten op de uitkomst die U mij aanbiedt.

Amen