Leid jezelf – deel 2

0
297
Zelfdiscipline betekent: doen wat je besloten hebt, als je er geen zin in hebt!

==============================================================
De studies leiding geven worden iedere ZATERDAG op de site geplaatst en zijn onderverdeeld in de hoofdgroepen: de leider, de organisatie en de mensen. Afwisselend komen onderwerpen uit deze drie hoofdgroepen aan de orde. Klik op ‘Praktisch’ om een overzicht te zien van studies die aan de orde komen.
=========================================================================================

Klinkt goed, maar is niet eenvoudig.
Het betekent dat je jezelf ergens toe moet zetten, aanmoedigen, oppeppen.
Maar, er is hoop.

Klik hier om een afbeelding te zien van een persoon die plannen heeft. Die persoon heeft zelfdiscipline nodig om zijn of haar plannen uit te voeren. Dat is niet gemakkelijk. Maar, langzaam wordt het uitvoeren van de plannen een gewoonte. Dan gaat het wel vanzelf. De persoon hoeft er niet meer over na te denken. Het gaat automatisch.

Een belangrijk principe
Wat hier in een paar woorden wordt weergegeven is een geweldig belangrijk principe met betrekking tot het leiden van onszelf.

Wanneer je bijvoorbeeld iedere morgen om zes uur wilt opstaan, zal het uitvoeren van deze ‘Spartaanse’ beslissing in het begin waarschijnlijk veel moeite kosten. Maar, als het je lukt jezelf te motiveren dit een tijdlang te doen, wordt het vroeg opstaan een gewoonte. En zo gauw iets een gewoonte is, gaat het vanzelf en heb je geen zelfdiscipline meer nodig.

Dus daarom: Probeer van gewenst gedrag een gewoonte te maken!

Bottom-line: Zelfdiscipline is hard werken, gewoontes naleven gaat vanzelf.

=========================================================================
Plicht is meestal datgene wat men van anderen verwacht.
Anoniem