Geloof doet leven

0
290
Het geloof kan niet alleen de spreekwoordelijke bergen verzetten, maar ook een bijdrage leveren aan de gezondheid. Dit is volgens de psychiater David Larson in zeer uiteenlopende omstandigheden aangetoond.

Zo blijken patiënten die een open-hartoperatie hebben ondergaan, zes maanden nadien meer kans te hebben nog in leven te zijn als zij steun en hoop konden putten uit hun geloof.

Een ander onderzoek wees uit dat religieuze vrouwen na een heupoperatie eerder zonder steun kunnen lopen en minder depressief zijn dan hun niet-gelovige leeftijdgenoten.

Het geloof blijkt ook in normale levensomstandigheden een gunstige invloed uit te oefenen. Uit een analyse van tweehonderd epidemiologische onderzoeken (onderzoeken met betrekking tot besmettelijke ziekten) blijkt dat gelovigen over het algemeen een kleinere kans hebben om door een grote verscheidenheid aan ziekten getroffen te worden en dit geldt zelfs voor ernstige aandoeningen als kanker en een hartaanval.

Voor gelovige mensen is dat alles vanzelfsprekend. Zij geloven dat God ingrijpen kan door mensen te beschermen en te genezen. Interessant is echter dat onderzoekers voor wie het geloof geen (belangrijke) rol speelt tot de conclusie zijn gekomen dat geloof een positieve invloed en doorwerking heeft op het dagelijkse leven.

Denk deze week eens na over uw geloof
Wat gelooft u?
Welke doorwerking heeft het geloof in uw leven?
Hoe denkt u over een leven na dit leven?

================================================================
U geschiede naar uw geloof.
Jezus Christus