Wat is uw levensmissie?

0
368

De drie wijzen uit het oosten volgden een ster om de nieuwgeboren Koning Jezus te vinden. Die ster hoog aan de hemel gaf niet méér dan de globale richting aan. De drie wijzen konden onmogelijk hun hele weg overzien. Ze moesten iedere dag opnieuw beslissingen nemen gerelateerd aan die ster.

De ster was hun missie, de weg was hun plan.

Er is een groot verschil tussen een levensmissie en plannen. Een levensmissie is als een ster die de globale richting aangeeft, zonder gedetailleerd te zijn. Plannen volgen op de levensmissie en vullen daarbij op een gedetailleerde manier de weg in.

Je kunt het ook anders zeggen: De levensmissie is als een grondwet.
De Nederlandse Staat heeft sinds 1814 een grondwet, een geschreven constitutie die aan al de andere wetten van de Staat ten grondslag ligt.

Een grondwet:

 

is tijdloos;
is in principe onveranderlijk;
staat boven de omstandigheden;
is de norm en de standaard waaraan alles wordt afgemeten;
is de basis voor besluitvorming.

Een levensmissie is als een persoonlijke constitutie, een eigen grondwet, die aan alle andere activiteiten ten grondslag ligt. Uw levensmissie is uw ster, die u zal helpen de koers voor uw leven te bepalen en op grond daarvan de vele dagelijkse beslissingen binnen een van te voren bepaald raamwerk te nemen.

Denk deze week eens na over uw persoonlijke levensmissie. Waarom leeft u? Waar wilt u met uw leven naar toe? Waar wilt u op het einde van uw leven op terug kunnen kijken? Hoe wilt u dat anderen u in herinnering zullen houden?

=============================================================
Het belangrijkste in het leven is om te weten wat belangrijk is.
Otto Milo