Wordt u geblokkeerd door ruzies?

0
288
Leer dan de les van de eekhoorntjes!

Professor Wolfgang Wickler – docent aan de universiteit van München – deed het volgende onderzoek. Hij plaatste twee eekhoorntjes in een kooi. Al gauw waren die in een strijd met elkaar verwikkeld. Het was snel duidelijk wie de sterkste was. Voordat het uit de hand liep haalde hij de eekhoorntjes uit elkaar en plaatste hen in twee aan elkaar grenzende kooien.

Wat bleek?
Het eekhoorntje dat als verliezer uit de strijd was gekomen toonde duidelijke tekenen van stress.
Het beestje was onrustig, angstig en sliep slecht.
Enkele dagen later stierf het eekhoorntje.

Hij herhaalde het experiment, maar bracht de twee eekhoorntjes na het gevecht in twee verschillende kamers, zodat ze elkaar niet meer konden zien.

Wat bleek?
De verliezer had nu geen enkel probleem de draad van het leven weer op te pakken. Het gevecht was gauw vergeten en het eekhoorntje leefde vrolijk verder.

Hebt u eekhoorntjes in uw hoofd?
Of om het anders te zeggen: zijn er mensen in uw leven waarvoor u bang bent, waar u ruzie mee heeft, die u vijandig tegenover staan?

Zo ja, leer dan de les van de eekhoorntjes. Probeer in vrede te leven met de mensen om u heen. En als dat (tijdelijk) niet mogelijk is, ga die mensen dan zoveel mogelijk uit de weg. Want als u dat niet doet heeft dat een invloed op uw humeur, uw omgang met andere mensen, uw productiviteit, ja, uw hele leven.

=========================================================

Vaak hebben wij ruzie met anderen omdat wij ten diepste ontevreden zijn over onszelf.
William Hazlitt