De kracht van zelfaanvaarding

0
275
We moeten leren om onszelf te aanvaarden zoals we zijn!

In Londen woont een vrouw die Cindy Jackson heet.
Ze werd geboren in 1956.
In totaal is deze vrouw 52 keer geopereerd.

Allemaal schoonheidsoperaties.
Waarom?
Omdat deze vrouw op een Barbiepop wil lijken.

Bij de laatste operatie werden siliconen-kussentjes in haar wangen geplaatst omdat Cindy graag de hoge jukbeenderen van een Barbiepop wilde hebben.

Deze vrouw heeft zeker niet geaccepteerd wie zij is.
Ze wil iemand anders zijn.
Een pop nota bene.

Natuurlijk is dit een absurd voorbeeld en toch geldt hetzelfde principe voor veel mensen. Velen van ons zouden eigenlijk graag iemand anders willen zijn. Of, om het nog beter te formuleren, we zouden graag een combinatie willen zijn van het beste wat diverse mensen te bieden hebben: het uiterlijk van persoon a; de bezittingen van persoon b; de creativiteit van persoon c; en de sociale vaardigheden van persoon d.

Niet alleen doen wij onszelf met dit soort denken op een grandioze manier tekort, omdat één persoon nooit kan concurreren met het beste van een aantal personen, veel erger is dat we daardoor voorbijgaan aan wie wij zijn en welke unieke mogelijkheden wij ontvangen hebben.

Jezus zei: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf (Mattheus 22:39). Een opmerkelijke uitspraak die aangeeft dat liefde voor anderen begint bij liefde (of aanvaarding) van onszelf.

We moeten leren om onszelf te aanvaarden zoals we zijn. Nee, nog beter, we moeten leren om hartstikke blij te zijn met wie we zijn. Pas als we dat leren kunnen wij echt leven en iets moois van ons leven maken.

========================================
Hoe u over uzelf denkt is veel belangrijker dan hoe anderen over u denken.
Seneca