Psalm 46:2,3 / Ik verwacht het van U alleen

0
305
God is ons een toevlucht en sterkte, ten zeerste bevonden een hulp in benauwdheden. Daarom zullen wij niet vrezen, al verplaatste zich de aarde, al wankelden de bergen in het hart van de zee. Psalm 46:2,3

Vader in de hemel, ik zou wel willen dat ik het geloof had van de schrijver van deze Psalm. Hij spreekt zijn vertrouwen uit in U, ook als de grond vanonder zijn voeten dreigt te verdwijnen. En natuurlijk heeft hij gelijk: uiteindelijk is ons leven en onze toekomst in Uw handen. Wij zijn veilig geborgen bij U.

Maar toch lieve Heer, als mijn wereldje heen en weer geschud wordt dan raak ik zo gemakkelijk in paniek. Ik zie het dan niet meer zitten. Heb veel vragen over mijzelf, over het leven en ook over U.

In Romeinen 1:17b staat dat de rechtvaardige uit geloof zal leven. Dat wil ik ook: mijn vertrouwen volkomen stellen in U en leven vanuit het geloof. Heer, help mij om U te geloven en om het van U te verwachten.

Deze dag wil ik U vertrouwen voor de kleine en grote dingen in mijn leven. Ik wil er bewust vanuit gaan dat U mij kent en dat U beter dan ik de weg voor mijn leven kunt overzien. Ik wil vertrouwen dat U van mij houdt en dat U het beste met mij voorhebt.

U bent mijn toevlucht en mijn burcht. Mijn zekerheid ligt in U en niet in mijn omstandigheden of in al mijn goede pogingen.
Ik houd van U.

Amen