De Kleine Pelgrim

0
342
Na de Bijbel is De Christenreis naar de eeuwigheid van John Bunyan het meest verkochte boek uit de geschiedenis van het christelijke boek. Wereldwijd zijn miljoenen erdoor gezegend, sinds het verschijnen ervan in 1678. Uitgeverij Gideon komt nu uit met een unieke stripversie van dat boek: De kleine pelgrim.

De Christenreis is een allegorie, een beeldend verhaal waarin de levensreis van een christen wordt geschetst. Zo beeldend, dat toen striptekenaar Arjen Niezen het verhaal als jonge jongen door zijn moeder hoorde voorlezen, hij de plaatjes als het ware al voor zich zag. Vanaf dat moment was het zijn grote droom om het ooit een keer te kunnen tekenen.

Het verhaal is en blijft uniek en actueel, omdat iedere christen in elke tijd zijn persoonlijke levensverhaal erin terug kan lezen. De stripversie die Arjen Niezen maakte, is zeer geschikt voor jonge kinderen – die het zelf kunnen lezen of samen met hun ouders. Ook ouderen die bekend zijn met het boek van Bunyan zullen ervan genieten. Daarnaast kan het goed dienst doen als evangelisatiemateriaal.

Het is een prima aanleiding voor een goed gesprek over geloven, bekering, het verlossingswerk van Jezus, en de eeuwigheid.

De Kleine Pelgrim – 48 pag. – €9,95 – ISBN 978-90-5999-079-1

Klik hier om het boek online te bestellen.