Farsi Bijbels voor vluchtelingen

0
337
De vraag naar Bijbels in andere talen neemt nog steeds toe in Nederland. Niet alleen de Nieuwe Testamenten in vele talen, ook de ‘gewone’ aanvragen voor anderstalige Bijbels nemen behoorlijke vormen aan.

Farsi
Vandaar dat de Bijbelvereniging, een paar jaar geleden, tijdelijk niet kon voldoen aan de grote vraag naar Farsi Bijbels. Gelukkig heeft de vereniging, na vruchtbaar overleg met diverse gelijkgestemde partijen, weer de beschikking over Farsi Bijbels. Het Farsi wordt vooral gesproken in Iran.

City Bibles
Eén van die ‘gelijkgestemde partijen’ is de Stichting Loukas, bekend van de wereldwijde City Bibles. ‘De mensen van deze stichting hebben en geweldig groot netwerk in de wereld’ aldus een woordvoerder van de Bijbelvereniging. ‘Het is geweldig om met deze mensen samen te werken, die zo’n drive hebben om het Evangelie te verspreiden in de wereld. Zij werken met ontzettend veel betrouwbare contactpersonen, die allemaal ook weer met veel enthousiasme hun missie uitvoeren. Naast hun enthousiasme hebben ze ook voldoende kennis en feeling met hun ‘missiegebied’ om heel gericht de City Bibles te verspreiden onder geïnteresseerden’.

Niet lukraak
‘En dat strookt dan ook weer helemaal’, aldus de mensen van de Bijbelvereniging, ‘met de manier waarop wij met Bijbelverspreiding willen omgaan. Niet lukraak uitdelen en de Bijbel als strooigoed behandelen, maar wel gul uitreiken als er interesse is’. En zolang die interesse zo overweldigend is, proberen wij met alles wat in ons is, onze voorraden steeds weer heel gericht aan te vullen in de talen waaraan behoefte is’.

Veel reacties
Veel, heel veel reacties zijn het gevolg. Het is bemoedigend dat met name kerken steeds meer oog en oor krijgen voor hun missionaire roeping. En natuurlijk is het dan heel gaaf als iemand, in gesprek met een geïnteresseerde, direct een Bijbel kan uitreiken, die gratis door de Bijbelvereniging ter beschikking is gesteld. En daar wordt gelukkig steeds meer gebruik van gemaakt!

Informatie
Op de website van de Bijbelvereniging staat veel informatie m.b.t. de verschillende soorten Bijbels en de bestelmogelijkheden: www.bijbelvereniging.nl.