Kijk ons leven!

0
728

Een boek vol inspirerende, bekende en minder bekende vrouwen die de wereld veranderden. Royal Jongbloed Publishing en vrouwenbeweging Lume publiceren een boek over vrouwen die de wereld hebben veranderd. Sestra (onderdeel van Royal Jongbloed Publishing) en Lume maakten dit boek met verschillende vrouwen onder redactie van Mira de Boer.

Kijk ons leven! gaat van de middeleeuwen naar de Tweede Wereldoorlog en via de recessie in de jaren dertig van de twintigste eeuw en de reformatie, naar de binnenlanden van Afrika. Zo veel verhalen, zo veel vrouwen, en zo divers. In dit boek staan een heel aantal van die vrouwen. Maar ondanks hun verschillen hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun vaste vertrouwen op God. En die God, die zo veel meer doet dan waar deze vrouwen voor baden, beschaamde dit vertrouwen niet.

Waarom een boek over deze vrouwen?
Hun leven getuigt van redding, hoop en vrucht, door lijden heen. Maar niet alleen van zware dingen, ook van ontwikkeling, ontplooiing, blijdschap en genieten. Een paar van hen hebben de vrucht van hun leven niet ten volle meegemaakt, anderen zagen wel wat hun geloof en handelen uitwerkte. Oneindig veel meer dan ze ooit hadden bedacht. Ze zagen God aan het werk! En ze zeggen tegen jou: ‘Kijk ons leven! En kijk niet alleen naar de vrucht, maar ook dat we ten volle geleefd hebben.’

‘Wij hebben met veel plezier al deze levens onder de loep gelegd en over hen geschreven, zodat vrouwen door hun verhalen aangemoedigd worden om net als deze vrouwen op God te vertrouwen. Zodat ze zullen zien hoe zij leefden en waar zij voor stonden. Wij hopen dat de foto’s, informatie, verhalen, illustraties en citaten het leven van vrouwen zal verrijken,’ aldus Elze (Lume), Janneke (Sestra) en Mira de Boer.

In dit boek vind je verhalen, quotes en illustraties van én over veel vrouwen, zoals Corrie ten Boom, Gladys Aylward, Rachel Held Evans, Moeder Teresa, Dorothy Day, Lauren Daigle en Catherine Booth, en vrouwen dichtbij, zoals onze oma’s.

1e druk | 9789492831491 | Paperback | 160 pagina’s | april 2020 | Paperback | 160 pagina’s | € 20,-

  • Over LUME
    Lume is een beweging voor en door vrouwen en bestaat uit enthousiaste vrouwen, uit binnen- en buitenland, die elkaar willen inspireren, bemoedigen en helpen bij het leven en delen van hun geloof. Wij zoeken, net als jij misschien, naar manieren waarop we licht kunnen zijn. Dat doen we met vallen en opstaan… Soms gaat ons dat goed af, soms wat minder… We delen het allemaal met je! En nodigen jou uit hetzelfde te doen! Want iedereen kan een Lume-vrouw zijn!
    Website: www.wijzijnlume.nl
  • Over Sestra
    Sestra helpt vrouwen om het geloof te verbinden met het dagelijks leven: Sestra wil samen met jou op zoek gaan naar wie je écht bent en hoe jij wilt leven met de mensen om je heen. Hoe kun jij je talenten ontdekken en inzetten? En waar vind jij rust en ontspanning? Ons uitgangspunt is dat elke vrouw onbezorgd en vrij moet kunnen leven, omdat God ons vrijheid geeft. Een vrouw zoals jij past niet in een hokje en ook niet in één boek. Daarom maken we een waaier aan boeken, zo kleurrijk en divers als vrouwen zelf zijn. Er is altijd een Sestra-boek dat bij jou past!
    Website: www.sestra.nl

Bron: Royal Jongbloed