Minella van Bergeijk nieuwe presentator ‘Ik mis je’

0
313
Minella van Bergeijk is de nieuwe EO-presentator van ‘Ik mis je’. Samen met presentator Arjan Lock gaat zij op verschillende begraafplaatsen in Nederland in gesprek met mensen die iemand hebben verloren. Sinds 2016 is Minella hoofdredacteur van EVA. Dat werk gaat ze nu combineren: Minella volgt Hella van der Wijst op als presentatrice. Op 17 maart 2019 is Minella voor eerst te zien als presentator van ‘Ik mis je’, waar ze met verschillende mensen in gesprek gaat over leven en dood.

Inmiddels zitten de eerste opnames erop. Minella vindt de interviews bijzonder om te doen: “De dood brengt je terug naar de basiswaarden van het leven. Ik vind het opvallend wat tijd en liefde met een mens in rouw doet. Het is mooi als iemand een inkijkje in zijn of haar hart kan geven en durft te zeggen: ik hou van hem of haar, en dit ben ik verloren. Ik ben dankbaar dat mensen hun verhaal willen delen.”

Interviewen op de begraafplaats

Naast de interviews die ze doet voor het blad EVA,presenteert ze ook de EVA-evenementen. Daar bevraagt ze vrouwen met een bijzondere positie in de samenleving. Ondanks haar ervaring laat ze zich nog steeds raken als ze in gesprek is over rouw op de begraafplaats: “Er zijn verhalen die confronterend zijn. Ik sta daar als mijzelf en heb ook mensen verloren. Als ik na een opname terugrijd, kan ik enorm geraakt worden doordat een verhaal raakt aan mijn eigen verhaal.”

Over Minella

Minella van Bergeijk is sinds 2016 hoofdredacteur van christelijke vrouwenmagazine EVA-magazine. Voor ze bij Eva ging werken, is Minella jarenlang coördinator geweest van de huwelijkscursus (Pre-) Marriage Course van Alpha Nederland. Ze volgde de studie seksuologie.  

Vanaf 17 maart te zien om 8.59 op NPO 2.

Meer weten over Minella?
Lees het interview op de ‘Ik mis je”-site met haar via deze link.

Meer informatie over de eerste uitzending.

Bron: Evangelische Omroep