ADEM lanceert nieuw lied op Blue Monday

0
305

“Is er iemand die met mij het water in gaat, als het te diep is en ik zelf niet meer kan staan?” Het is een van de vragen die gesteld worden in Als Het Te Diep Is. Dit is een nieuw lied uitgebracht door het ADEM Project op maandag 18 januari, de dag die bekend staat als Blue Monday. Met dit lied wil het schrijverscollectief aandacht vragen voor eenzaamheid, depressie en somberheid.

De lancering tijdens Blue Monday is begrijpelijk. Het is de maandag die een stempel kreeg als meest deprimerende dag van het jaar, aldus het schrijverscollectief van het ADEM project. “De vrolijkheid en lichtheid van de kerstperiode is voorbij, de eerste goede voornemens zijn gesneuveld en de dagen zijn nog donker. Hoewel deze dag niet symbool staat voor depressie wil ADEM juist op deze dag hiervoor aandacht vragen omdat dit een dag is waarop je zou kunnen voelen wat iemand met een depressie doormaakt.”

Niet alleen
ADEM ging de samenwerking aan met #nietalleen . Tiemen Westerduin, initiatiefnemer van #nietalleen: “Door het wegvallen van allerlei sociale momenten in deze coronatijd staan veel jongeren er alleen voor. Voor veel kinderen en jongeren valt een stuk veiligheid en vrijheid weg en is deze periode super uitdagend. De één komt er vrij makkelijk doorheen, maar voor anderen is het echt een heel donkere periode  Op deze manier willen we elke jongere laten weten: je staat er #Nietalleen voor.” Hij richtte ook een online platform op dat te vinden is op Nietalleen.nl. Daarop kunnen hulpbieders en hulpvragers aan elkaar gekoppeld worden. “In een week tijd sloten zich al meer dan duizend lokale hulpinitiatieven zich aan.”

Inspiratie
De christelijke muzikanten en liedschrijvers die samen het project ADEM vormen, merkten op dat bij het schrijven van de liederen hun eigen leven een belangrijk bron van inspiratie vormde. Depressie en somberheid kwamen vaak terug. Daarom werd er besloten hierover een lied te schrijven. Als je somber bent kan het zo nodig zijn dat er mensen zijn die je steunen. Al begrijpen ze je misschien niet of weten ze niet wat ze moeten zeggen. “Wanneer je diep in een depressie zit, raak je misschien ook wel het zicht op Jezus kwijt of vertroebelt het. In dit lied willen we het uitzingen: ‘Misschien zie jij Jezus even niet, Hij ziet jou, Hij staat naast je, ook als het te diep is. Die boodschap willen we in januari verspreiden”, legt Filemon Peroti uit.

Peroti bracht de artiesten die deel uitmaken van het ADEM project samen. Hij kreeg bekendheid door het tv-programma G-Time dat nieuwe kerk- en aanbiddingsmuziek wil maken voor millennials. ADEM bestaat onder andere uit Jay Way, William Wixley, Christiana Bohorguez (Beste Singer Songwriter van Nederland), Abigail Martina (The Voice), Pearl Jozefzoon, Chesron, Roald Schaap en  Amanda Lock (Beam Worship).

Het lied staat op Soundcloud en de videoclip is vanaf 18 januari te zien.
Bron: ADEM Project