Blackrockstar vertelt over zijn gevangenistour in Brazilië

0
353

De track ‘Free’ die nu uitkomt is geschreven en opgenomen tijdens een roadtrip naar gevangenissen en plekken waar weinig hoop is. Daar heeft Rivelino door zijn verhaal te delen hoop mogen brengen.

In Ursu Branco wachtte getatoeëerde gedetineerden en bewakers met mitrailleurs hen op.

De song heet “Free” en gaat over vrij zijn in je hoofd ondanks de omstandigheden. Het is samen geschreven en opgenomen door voorganger/rapper CloAldo en Zanete. De laatste is een ex-bendelid die ooit 5 keer in zijn benen is geschoten door de politie na meerdere bankovervallen. Nu is hij een Streetpreacher en Rapper.

Op juni 2019 vertrok Blackrockstar aka Rivelino Rigters samen met videograaf Onno Schmitz voor een gevangenistour naar Brazilië. Eén van de resultaten is de track Free met een video van hun roadtrip. Ze bezochten gevangenissen, scholen, afkickcentra en diverse favela’s om Rivelino’s verhaal van veranderingen en keuzes te vertellen.

Na aanleiding van deze roadtrip heeft videograaf Onno Schmitz een docu gemaakt, welke in mei 2020 vertoont zal worden.

Inspiratiebron en mentor
Sinds 2004 is Rivelino naast zanger ook actief als talentcoach en rapdocent in het jeugd- en gevangeniswezen. Hij gelooft dat gedetineerden, onder meer getriggerd door zijn verhaal, andere keuzes gaan maken. Hij wil hen helpen om hun verdere leven, buiten de gevangenismuren, positief vorm te geven.

Saxofoniste Candy Dulfer: ‘Rivelino Rigters heeft in zijn leven veel dingen tegen gehad en hij heeft met vallen en opstaan, zonder positieve rolmodellen, moeten leren om de wereld juist positief en met veel liefde tegemoet te treden. Precies dát doet hij nu, en dan niet als wollige hulpverlener maar als een man die respect afdwingt en rust uitstraalt.’

Bron: Reck Music