Chesron gaat voor eenheid in de kerk van Nederland met nieuwe single ‘Overwinnaars’

0
441

Het is weer tijd voor nieuwe muziek van Chesron! Met de track ‘Overwinnaars’ zet hij een stevig lied neer, speciaal geschreven voor de kerk. De teksten zijn gebaseerd op de bekende Bijbeltekst uit Romeinen 8:37, waarin staat dat wij als christenen meer dan overwinnaars zijn.

Volgens Chesron mogen we juist in deze tijd uitzingen dat wij sterk staan door God. “Er zoveel onzekerheid en alles lijkt ontregeld – gemeentes kunnen niet of beperkt samenkomen en we kunnen ons geloof niet uiten op de manieren die we gewend zijn. Juist nu is het mooi om zekerheid te hebben die onveranderd blijft. Onze God is altijd een stabiele factor!”

Één lichaam
Chesron zingt over hoe wij als kerk één lichaam zijn. “In Nederland zie je nog veel verdeeldheid tussen de diverse denominaties, maar ik ben heel blij dat er langzamerhand steeds meer verbondenheid te zien is. We hadden natuurlijk allemaal mooie evenementen, maar ook nu zie je kerken elkaar helpen om toch overeind te blijven. Muziek is een belangrijk gereedschap in dit soort processen: we zingen op verschillende plekken dezelfde liederen. En juist in muziek kun je een versie heel makkelijk aanpassen naar een stijl die bij je eigen kerk past. Verbinding is zo belangrijk, want uiteindelijk zijn we allemaal bezig met dezelfde missie! Ik hoop dan ook dat dit lied mag bijdragen aan die verbondenheid.”

Verlangen
Van jongs af aan heeft Chesron altijd al het verlangen gehad om muziek te schrijven voor de kerk. Het is daarom niet meer dan logisch dat hij zijn krachten heeft gebundeld met artiesten uit dit veld. Aanbiddingsleider Reyer van Drongelen is nauw betrokken geweest als producer en schrijver, en Chesron zingt de track samen met Reni Kraayenoord. “Ik vind Reni’s passie voor de kerk en God zo ontzettend gaaf en aanstekelijk, ze mocht echt niet ontbreken op deze track!”

Nu te beluisteren
Vanaf vandaag is ‘Overwinnaars’ te beluisteren op alle gangbare streamingdiensten. Wil je het lied zelf spelen of meenemen in je kerkdienst? Download dan hier de leadsheets!

Bron: Inspire Records