Christie maakt emoties los met debuutsingle ‘Storm’

0
543
Zangeres en songwriter Christie schrijft Nederlandstalige liedjes die geïnspireerd zijn door ervaringen in haar leven. Haar debuutsingle ‘Storm’ is verkrijgbaar vanaf 24 april 2019.

Dit krachtige en intense lied schreef de zangeres over het zware auto-ongeluk waar haar man – tevens drummer van de band – bij betrokken raakte. De reacties op dit lied leverde al diverse gesprekken op met mensen die moesten denken aan ‘stormen’ in hun eigen leven. “Het laat mij zien hoe krachtig muziek kan werken. Ik vind het heel bijzonder hoe je door middel van muziek verbinding kunt maken met mensen,”vertelt Christie.

Het ongeval vond op vrijdagavond 15 februari 2013 plaats op de Provinciale weg N506. Een personenauto reed in de richting van Hoorn. Door onbekende oorzaak raakte het voertuig  aan de rechterzijde van de rijbaan in de berm. Bij het terugsturen schoot de auto de weg over en belandde op de verkeerde weghelft. Hier kwam de auto nagenoeg frontaal in botsing met een personenauto die vanuit de richting Hoorn aan kwam rijden. Twee personen kwamen bij het ongeval om het leven.

Christie vertelt hoe ze niet van plan was geweest om een lied te schrijven over deze moeilijke tijd. Pas eind 2017 begon ze voor het eerst te schrijven over die bewuste nacht: “Ik begon gewoon te schrijven; rauw, eerlijk, ongekunsteld. Ik had niet verwacht dat het zoveel emoties bij me los zou maken, maar toen ik klaar was met schrijven bleek mijn papier nat van de tranen te zijn. Zoals ik elk zelfgeschreven nummer altijd als eerste aan mijn man laat horen, deed ik dat ook nu. Het raakte hem diep en hij vertelde hoe hij nooit echt had beseft hoe die nacht voor mij was geweest. Hij kon het voor het eerst zien vanuit mijn oogpunt.”

6 jaar na het ongeval
“Toen ‘Storm’ klaar was, hebben we de videoclip gekeken (die tevens op 24 april uitkomt) met degenen met wie mijn man in de auto had gezeten en hun partners. Om dit precies 6 jaar na het ongeval met hen te kijken was emotioneel, maar ook op een zekere manier helend. We konden er met elkaar over praten en onze verhalen delen.”

De debuutsingle is afkomstig van Christie’s debuutalbum ‘Ontdekkingstocht’ die dit jaar uit zal komen.

‘Storm’ is vanaf 24 april verkrijgbaar via o.a. Spotify, iTunes en Apple Music.
Het debuutalbum ‘Ontdekkingstocht’ komt dit jaar uit (distributie via Ecovata.nl).

Voor meer informatie: Puur-christie.nl

Christie was in het voorjaar van 2014 te zien in het programma ‘Geloven op 2’ waarin ze het lied ‘De dag van jouw komst’ vertolkte voor haar dochter waar ze toen van in verwachting was. Datzelfde nummer zong ze samen met haar inmiddels 4-jarige dochter in de studio in voor het debuutalbum ‘Ontdekkingstocht’ dat dit jaar zal worden uitgebracht. Christie’s debuutalbum werd op basis van o.a. ‘Storm’ en ‘De dag van jouw komst’ in distributie genomen door Stichting Ecovata.