Christie’s debuutalbum neemt luisteraars mee op ‘Ontdekkingstocht’

0
389
Het debuutalbum ‘Ontdekkingstocht’ van zangeres en songwriter Christie komt uit op 20 oktober 2019. Christie schrijft Nederlandstalige liedjes die geïnspireerd zijn door ervaringen in haar leven.

“Het album ontstond vanuit een verlangen om de liedjes niet langer op de zolderkamer te houden maar om ze te delen met publiek,” vertelt Christie. “Mijn hoop is dat mensen misschien wel iets van hun eigen ‘ontdekkingstocht’ herkennen in de muziek die ik maak.”

De albumtitel ‘Ontdekkingstocht’ staat symbool voor hoe de zangeres het leven ziet; als een reis waarin je levensverhaal zich ontvouwt. Op die tocht wisselen prachtige verre uitzichten zich af door vlak land, slingerwegen en soms diepe dalen. Dit wordt ook weerspiegeld in de muziek op het album. Akoestische, intieme liedjes wisselt Christie af met krachtige powerballads en vrolijke uptempo popnummers.

Eerder dit jaar bracht de zangeres vier singles uit afkomstig van het aanstaande debuutalbum, waaronder de debuutsingle ‘Storm’.
Dit nummer verscheen eind april en leverde opvallend veel aandacht in de media op. Het lied gaat over een zwaar auto-ongeluk waarbij twee doden vielen. Een van de betrokkenen was Christie’s eigen man Jos. “Ik ben echt geraakt door de hoeveelheid reacties die ik ontving na het uitbrengen van ‘Storm’,” zegt Christie. “Mensen vertelden hoe het lied hen raakte en hoe het hen ook deed denken aan de stormen in hun eigen levens. Juist door dit soort verhalen zie ik hoe mooi het is om een connectie te kunnen maken met mensen door muziek heen.”

Christie’s debuutalbum ‘Ontdekkingstocht’ is vanaf 20 oktober op cd en digitaal verkrijgbaar (distributie via Ecovata.nl).

Voor meer informatie: Puur-christie.nl