Christie’s nieuwe videoclip opgenomen in Museum of Humanity

0
357
Zangeres en songwriter Christie bracht op 24 april haar goed ontvangen debuutsingle ‘Storm’ uit. Op 25 juni verschijnt haar nieuwe single ‘Gebroken’. De videoclip van dit nummer werd opgenomen in het recent geopende Museum of Humanity in Zaandam. “In dit museum van fotograaf Ruben Timman hangen indrukwekkende portretten die de schoonheid en waardigheid van de mens in een gebroken wereld laten zien,” vertelt Christie. “Het sloot naadloos aan om de videoclip voor het nummer ‘Gebroken’ juist op deze locatie te filmen.”

“Om onze pijn weg te stoppen kunnen we geneigd zijn een ‘masker’ op te zetten,” vertelt Christie over het ontstaan van het lied. “Aan onze buitenkant valt soms niet af te lezen wat er zich aan de binnenkant afspeelt. In het refrein zing ik ‘Laat maar zien wat het is dat jou heeft verwond.’ Ik denk dat er juist herstel kan plaatsvinden als we ons niet altijd maar groot houden, en doen alsof alles oké is, terwijl dat soms niet zo is. Het is juist goed om onze kwetsbaarheid te laten zien in een wereld die soms zo hard kan zijn.”

Op zoek naar een mooie locatie om die boodschap in een videoclip te verbeelden, maakte Christie kennis met het Museum of Humanity in Zaandam. “Een vriend liet me een filmpje zien waarin fotograaf Ruben Timman vertelde over zijn drijfveer om dit museum op te richten. Ik kreeg kippenvel toen ik de plek zag waar hij liep,” herinnert Christie zich. “Het sloot ook naadloos aan op een beeld wat ik een jaar eerder in gedachten had voor het opnemen van een video van het lied ‘Gebroken’. Ik zag daarbij een danseres in een heel ruwe omgeving, die als het ware kwetsbaarheid liet zien te midden van een harde wereld. Toen ik Ruben in dat filmpje zag op die plek, kreeg ik dat beeld weer in gedachten, en wist ik dat dat de locatie moest zijn voor de videoclip.”

Na die avond nam Christie contact op met de fotograaf en hij leidde haar rond in zijn museum nog voordat het officieel geopend was. “We hadden meteen een goede klik en ik had enorme bewondering voor hoe hij zijn droom had verwezenlijkt,” vertelt Christie.
In 2001 kreeg fotograaf Ruben Timman een bijzondere droom: hij bezocht het Museum der Mensheid en werd rondgeleid door voormalige VN-baas Kofi Annan. Tijdens deze rondleiding deed Timman een schokkende ontdekking: het museum verkeerde in vervallen staat. De vitrinekasten waren bedekt met stof, het glas gebroken en het was er donker. De droom liet hem niet los en zo ontstond het verlangen om door middel van foto’s de schoonheid en waardigheid van de mens te laten zien – te midden van een gebroken wereld. Sinds 23 maart zijn de portretten te bewonderen in het museum op het Hembrugterrein in Zaandam.

Christie’s nieuwe single ‘Gebroken’ is vanaf 25 juni te zien op YouTube en verkrijgbaar via o.a. Spotify, iTunes en Apple Music.

Voor meer informatie: Puur-christie.nl en Museumofhumanity.nl